Wpis z mikrobloga

WITAM SPORTOWE ŚWIRY JEST 6 RANO JA WŁAŚNIE WAŻĘ WSZYSTKIE POSIŁKI PODKREŚLAM POSIŁKI
NA WADZE Z BLUETOOTH PODKREŚLAM Z BLUETOOTH POŁĄCZONEJ Z APLIKACJĄ.

Cześć Mirki i Mirabelki! Mamy coś dla #mikrokoksy ale nie tylko. Krótko i na temat:
waga z bluetooth i dedykowana apka "Doctor Fit App" na iOS i Android. Przy przygotowywaniu posiłków ważycie jedzonko, apka sczytuje wagę przez bluetooth i przelicza kalorie, makroskładniki i zapisuje w dzienniku. Apka ma oczywiście kilka innych fajnych funkcji jak obliczanie zapotrzebowania, możliwość ręcznego ustawienia zapotrzebowania i podziałów, przepisy, szablony, itd.

Ogólnie wszystkie informacje na www.doctor-fit.com i https://www.facebook.com/doctorfitcom/

Na dobry początek mamy dla Was małe rozdajo, a mianowicie 1 waga leci do jednego z
plusujących! Wyniki w poniedziałek!

#rozdajo #mikrokoksy #dieta #silownia #odchudzanie
doctor-fit - WITAM SPORTOWE ŚWIRY JEST 6 RANO JA WŁAŚNIE WAŻĘ WSZYSTKIE POSIŁKI PODKR...

źródło: comment_S5CgLUBivwUCmGDNnPgNgSMXpUXHAoT3.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@doctor-fit: Widzę, że jesteś dumny ze swojego projektu. Ale może wyjaśnisz z czego? Z tego, że bluetooth użyłeś w wadze? Przerost formy nad treścią. Ale przed kolegami będziesz szpanował jaką to ty (specjalnie z małej litery) masz wagę. Może byś lepiej wykorzystał bluetooth?

• Odpowiedz
Miałem coś takiego na próbę i powiem szczerze, że po dwóch dniach nie wytrzymałem nerwowo xD Robisz sobie obiad - ważysz wszystko po kolei i musisz szukać w katalogu: pierś z kurczaka - kod 82994192, kasza gryczana - kod 3128812, sałata masłowa - kod 9129929 itd. No fajnie, że wiem dokładnie ile mój posiłek będzie miał kalorii, ale czasami ważenie tego zajmowało mi więcej czasu niż przygotowaniu obiadu :D Poczekam na technologię
  • Odpowiedz
@Dwiks: Po jakimś czasie się wyłącza. Nie jest to jakoś bardzo szybko. Dla pewności jak mamy długą przerwę w ważeniu można czasem nacisnąć ją żeby "odświeżyć". Co do wodoszczelności to przy parutygodniowym używaniu nie miałem z tym problemu.

Jeśli chodzi o to, że wygodniej dodawać przez skanowanie - przyznaję, że to dobra funkcja, ale:
- ile w ciągu dnia jesz rzeczy, których za każdym razem zjadasz całe opakowanie? Wydaje mi
  • Odpowiedz
@Peter_Mountain: To nie tak działa. Masz do tego apllikację w telefonie i nie ma żadnych kodów. Wiem o czym mówisz, ale to kompletnie co innego. Polecam sprawdzić aplikację "Doctor Fit App" - gwarantuję Ci, że nie tyle, że wytrzymasz nerwowo, a nawet stwierdzisz, że jest to wygodne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sprawdź https://www.doctor-fit.com/jak-dziala
Do tego w aplikacji masz na bieżąco wszystko sumowane, oczywiście automatycznie. Co do
  • Odpowiedz
@Peter_Mountain: Nawet nie taki mały ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przed tym jak to używałem byłem zdania, że faktycznie będzie to szybsze i wygodniejsze. Odkąd zacząłem fizycznie tego używać, przerosło to moje oczekiwania i naprawdę jest to bardzo szybki proces. Jeszcze jak się lubi statystyki to już w ogóle (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 0
@doctor-fit gdzie jest możliwość edycji dodanego posiłku? Trochę niedorzeczne jest to że nie ma produktów wprowadzonych wagowo np. serek wiejski. Pożyczcie rozwiązań chociażby od fitatu i będzie ok. Bo na tą chwilę zamiast szybko dodać serek do posiłku mam go sobie na coś wywalić i zważyć?
  • Odpowiedz
@bartolinx: Ta aplikacja też jest za darmo w 100%. Płatna jest waga, która powoduje znacznie większą wygodę i dużo zaoszczędzonego czasu. W ciągu dnia trzeba zważyć wiele produktów i tutaj właśnie robotę robi waga.

Mimo wszystko wszystkim nie dogodzisz i jedna osoba wybierze jedno, a druga drugie. Ja jedynie mogę zapewnić, że kontrola w ten sposób przebiega szybko i dokładnie i sam jestem trochę zaskoczony, że aż tak. Polecam (
  • Odpowiedz