Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 164
nsfw
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aardwolf to nie zależy od płci tylko od tego czy ktoś jest dzbanem czy nie ¯_(ツ)_/ ¯

@Twinkle nie zgodzę się tylko co do fragmentu z aktywnością fizyczną - jest zalecana jako środek prewencyjny i sposób dbania o higienę psychiczną a także jako metoda wspierająca przy leczeniu depresji (minimum 30 minut spaceru dziennie)dlatego, że właśnie wpływa na funkcjonowanie układu hormonalnego i nerwowego. Wiadomo, że depresji nie wyleczy ale pomoże, zwlaszcza
  • Odpowiedz
@Twinkle: to raczej kwestia tego, że wiedziałem, że robię to z czyjegoś polecenia a nie dla siebie niejako. Ogólnie teraz jest w porządeczku(nie wiem w sumie czy ta terapia grupowa coś dala), nie powiedziałbym że mam depresję w tym momencie, aczkolwiek jak ostatnio czułem się bardzo źle, to słowo "psychiatra" przeszywało mnie ogromnym zniechęceniem i stratą czasu/kasy (będzie zaraz, że materialista ;-;)
  • Odpowiedz
@Twinkle: Ty w tej chwili gadasz bzdury. 99% kobiet nie nadaję się do pomocy mężczyznom.
Przykładzik z internetów

Hey dudes.

Just wanted to post something huge that helped me. Full disclosure: I'm a recovering heroin addict, I quit a little over a year ago. At first I was doing great, and then I fell into a deep depression and was unable to recognize why. I sought help from friends and therapsists, psychologists,
  • Odpowiedz
i jeszcze altimejt rada dla niebieskich. Nigdy nie korzystacie z porad żadnych psychoterapeutow czy innych lekarzy od głowy którzy są kobietami. Kobiety nie potrafią zrozumieć i pomoc mężczyznom. Amen

@RBNG: Nie powiedziałabym. Mój kumpel chodził przez kilka lat do dwóch terapeutów mężczyzn, gdzie jeden miał go totalnie w dupie i tylko odbębniał wizyty (a miał super opinie), za to drugi podchodził do problemu na zasadzie "trzeba mieć jaja, trzeba się
  • Odpowiedz
@Twinkle Jakie to prawdziwe. Prawie pół roku temu robiłam #ama o mojej chorobie (chad). Po tym z 20 osób napisało do mnie z prośbą o zdiagnozowanie albo otwarcie pisało "mam to samo, sam sobie zdiagnozowałem". No jasny gwint. Z drugiej strony mam wrażenie, że taka diagnoza dla niektórych to super sprawa. Mam zdiagnozowane koleżanki, które mają rozumowanie na zasadzie "jestem jaka jestem! To moja choroba" "trudno! Wiem, że jestem
  • Odpowiedz
@Twinkle: Co ona ma napisane tam na dole?
A tak zapomniałem mam depresje ( ͡° ͜ʖ ͡°) i to jest powód aby zaczepiać jakąś randomową laskę i się jej żalić ... to na pewno pomoże.
  • Odpowiedz