W tym #!$%@? kraju to z tym ZUS-em to jest jakieś nieporozumienie ja #!$%@? co roku 50zł podwyżki. 30zł dla podwyżki dla rozpoczynających działalność. Na co ja #!$%@? płacę? Na patologię? Na bezrobotnych których coraz mniej? Dostęp do specjalisty min 3 miesiące trzeba czekać. Jedziesz na SOR czekasz pół nocy zanim Cię przyjmą bo ważniejsze żule które przyjechały karetką. Lepiej iść za kasę do specjalisty bo wcześniej umrzesz zamiast Cię publiczna służba zdrowia wyleczy. Emerytura? Nie wiem czy 1000zł dostanę jak do końca będę własną działalność prowadził. Co za syf...
NFZ to tylko 300zł z Twojej skladki. Reszta idzie na ubezpueczenie rentowe i emerytalne. Patrzac jaki zakres uslug mozna miec z luxmed za 100zl to jednak twierdze #niepopularnaopinia ze 300zl to niewiele ( sprobuj kupic w luxmed pakiet zeby moc urodzic dziecko w szpitalu, albo wyciac migdalki dziecku - no way za te cene, o leczeniu onkologicznym nie wspominam)
@rybeczka: poczekaj jak trzeba będzie zrobić endoprotezę stawu biodrowego i rehabilitację wtedy będzie płacz. #!$%@? służba zdrowiam, sam musze płacić grube tysiące #!$%@? i złodzieje (⌐͡■͜ʖ͡■)
@Pszesmiewca wcześniej Ci noga zgnije zanim ja zrobisz :) wydałem ponad 15000zl na prywatne leczenie niepłodności bo na NFZ to nie ma co liczyc jak nie masz znajomości terminy co 3 miesiące olewanie na każdym kroku. Żona chodziła do endokrynolog to wizyta 10 min prawie spała za biurkiem tak była wykończona.
@materacci: Ciekawe, co by było, gdyby jednak Luxmed nie musiał konkurować z takim molochem jak ZUS, obowiązkowo opłacanym i powstałoby znacznie więcej firm mu podobnych. Także porównywanie tego przy obecnej strukturze kompletnie mija się z celem
Chłopaki prośba, jak nie jesteście już nastolatkami, to nie noście dżinsowych krótkich spodenek... :( Ja wiem, reeee gorąco. Ale to nawet chłodne nie jest, bo za grube i nieprzewiewne absolutnie. Źle to wygląda, mówię Wam, zwłaszcza jak chłop 30 lat założy...
Dostęp do specjalisty min 3 miesiące trzeba czekać. Jedziesz na SOR czekasz pół nocy zanim Cię przyjmą bo ważniejsze żule które przyjechały karetką. Lepiej iść za kasę do specjalisty bo wcześniej umrzesz zamiast Cię publiczna służba zdrowia wyleczy. Emerytura? Nie wiem czy 1000zł dostanę jak do końca będę własną działalność prowadził. Co za syf...
#polska #zus #patologiazewsi #patologiazmiasta
Patrzac jaki zakres uslug mozna miec z luxmed za 100zl to jednak twierdze #niepopularnaopinia ze 300zl to niewiele ( sprobuj kupic w luxmed pakiet zeby moc urodzic dziecko w szpitalu, albo wyciac migdalki dziecku - no way za te cene, o leczeniu onkologicznym nie wspominam)
@Pszesmiewca: bo trzeba będzie i tak dopłacić kolejny raz prywatnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)