Aktywne Wpisy

stanleymorison +174
Ludzie i te ich „problemy hormonalne” xD Wszyscy, którzy twierdzą, że nie mogą schudnąć bo tarczyca powinni się zgłosić na jakiś uniwersytet, przyłożą się być może do jakiegoś Nobla za obalenie zasad termodynamiki.
Ja w domu miałem przykład ciotki, „anon, ty te siłownie tak odwiedzasz, ułożyłbyś ciotce jaką dietę, żeby pare kilo schudnąć heheh”. Pokazałem jej fitatu, dałem minimalny deficyt kaloryczny, bo ciotka ma sklep, więc dziennie robi ze 20-30k krokow. Po
Ja w domu miałem przykład ciotki, „anon, ty te siłownie tak odwiedzasz, ułożyłbyś ciotce jaką dietę, żeby pare kilo schudnąć heheh”. Pokazałem jej fitatu, dałem minimalny deficyt kaloryczny, bo ciotka ma sklep, więc dziennie robi ze 20-30k krokow. Po
źródło: IMG_4007
Pobierz
mirko_anonim +7
✨️ Dlaczego warto mieszkać poza miastem? Ⓘ
Wszyscy o tym że #demografia słaba bo ludzi nie stać na mieszkania albo za małe ale czemu nikt nie bierze pod uwagę domu, co właściwie jest najlepszą opcją dla dzieci? Wgl pomijając dzieci to czemu ludzi ciągnie do mieszkania w centrum w 2025? Bo wszystkie żale nt. #mieszkanie to właśnie, że ich nie stać na MIESZKANIE w CENTRUM. Poważnie pytam, mieszkając np.
Wszyscy o tym że #demografia słaba bo ludzi nie stać na mieszkania albo za małe ale czemu nikt nie bierze pod uwagę domu, co właściwie jest najlepszą opcją dla dzieci? Wgl pomijając dzieci to czemu ludzi ciągnie do mieszkania w centrum w 2025? Bo wszystkie żale nt. #mieszkanie to właśnie, że ich nie stać na MIESZKANIE w CENTRUM. Poważnie pytam, mieszkając np.
źródło: 215735-76a1-1200x0-sc1x77778_typowy-dom-dla-polskiej-rodziny11-budujemydompl
Pobierz

źródło: comment_2UOu4xzJb0PU9ncmS2ao57ApTr7t8dLQ.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Pieniądze może nie, ale dobry wygląd jest generalnie przereklamowany.
Wiadomo, że fajnie jak się lepiej wygląda, fajnie jak się kasjerki uśmiechają, łatwiej kogoś poderwać itd itp, ale tak naprawdę nie daje to żadnych wymiernych korzyści na dłuższą metę bo i tak przecież dążymy do tego by znaleźć partnera na stałe więc wystarczy wyglądać dobrze dla tegoż potencjalnego partnera.
Komentarz usunięty przez autora
@Shanny:
Tego nie napisałem. Oczywiście, że ma znaczenie, ale nie jest to aż tak istotne jak reszta cech, którymi musimy przyciągnąć drugą osobę chyba, że opieramy związek tylko na urodzie, ale to zgubne podejście.
I oczywiście wiadomo, że musimy mieścić się w pewnym zakresie atrakcyjności by mieć okazję wykazać się jako osoba i nie odpychać od
To właśnie pogoń za pieniądzem. Ile to człowiek nie zrobi by posiadać gruby portfel. Ale gdy to się osiągnie to nic się nie dzieje. Masz mieszkanie, auto ale co, nagle będzie lepiej? Nie rozwiąże to tych ważnych problemów, nie będziesz lepszy
@Errad: tego nie jesteś w stanie ocenić, bo nie wiesz, jak potoczyłyby się Twoje losy, gdybyś atrakcyjny nie był.
W sensie, osoby którym się coś udało bez ich aktywnego udziału zazwyczaj przypisują zasługę temu, co robiły, a nie ślepemu trafowi. Fajnie to wykazał jeden eksperyment, gdzie ludzie grali w monopoly czy tam eurobiznes, niektórzy dostawali na starcie cały zestaw kart,
Trochę masz racji, ale to działa w dwie strony- jakbym był nieatrakcyjny to może nauczyłbym się rozmawiać z Kobietami i je podrywać (jedną w życiu poderwałem, z którą i tak nie byłem ani się z nią nie przespałem, a nie wstydzę się przebiegu), a nie liczyć na to, że nie zauważą za szybko, że jestem trochę jebnięty, a udaje mi się to tym lepiej, im mniej się odzywam.
Z
Co do pracy - nie wiadomo, jakie oceny dostawałbyś w szkole, czy w ogóle miałbyś pracę, a jak dostałeś po znajomości - czy miałbyś tę znajomość. Różnie mogło być, naprawdę. Mogło być nawet