Wpis z mikrobloga

https://www.x-kom.pl/p/393449-notebook-laptop-133-dell-inspiron-5370-i3-7130u-8gb-128-win10-fhd.html

Sensowny zakup? Do pracy, ma być mobilnie i ma sprawnie przeglądać Internet (nie mulić przy wielu kartach), dokumenty, filmy. W tej cenie cokolwiek bardziej sensownego? Xiaomi odpada, muszę mieć na dniach.

Czy brak matrycy IPS to straszna tragedia i zwiastun katorgi? Nie wiem czy w tym budżecie coś z takową znajdę.

#szukamlaptopa #komputery #laptopy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@florekflorek: mam wersję z i5 i IPS wiec ekranu i wydajności nie porównamy.
Dobra jakość wykonania, podświetlana klawiatura <3, lekki
Wady: czytnik tylko na microSd, brak gniazda ethernet, tylko dwa USB (trzeci to usb-c).
Na i5 chodzi dość przyjemnie, i3 bym się bał trochę przy pracy przeglądarka+jakieś excele/outlooki i inne takie.
  • Odpowiedz
@lucasy: wady, które wymieniłeś, mi nie przeszkadzają:)
Co do wydajności, kurde, no zdaję sobie sprawę że czasem może zamulić. Ale nigdy nie pracowałem na sprzęcie "idealnym" więc nie jest to dla mnie coś paraliżującego. W tej cenie (2,5k) chyba nic lepszego nie kupię.
  • Odpowiedz
@lucasy: gdzie znalezc te wersje z podswietlana klawiatura? Patrze w xkomie na wersje i5/8gb za 3199 i nic nie pisza o klawiaturze. Poza tym czy jest jakas roznica miedzy vostro 5370 a inspirion 5370?
  • Odpowiedz
  • 1
@wikary biorąc pod uwagę że to małe i cieniutkie cudo, a więc bylo mało miejsca na chłodzenie porządne to jest to naprawdę dobra konstrukcja. Używam tego w firmie jako przenośna maszynka do outlooka, excela( duże pliki z grafikami), Skype i inne takie biurowe i sprawdza się bardzo dobrze. Czasem wiatraczek szumi ale nie jest to u mnie problemem. Mało kiedy jednak mam okazję pracować w kompletnej ciszy by jednoznacznie powiedzieć czy
  • Odpowiedz