Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +275
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BlackpillMonster +33
Skąd się wzięło to, że polscy programiści uważają się za lepszych od innych zawodów?
Obserwuję to od lat i dalej nie mogę tego ogarnąć.
Wchodzisz na jakąkolwiek grupę, wykop, reddita - wszędzie to samo. "Pasjonat" po bootcampie już patrzy z góry na hydraulika, który wyciąga 20k na miesiąc i w weekend nie odbiera telefonu. Kamilek, co skończył politechnikę i klepie CRUD-y w Java Spring od dwóch lat, na poważnie uważa, że jest lepszy od
Obserwuję to od lat i dalej nie mogę tego ogarnąć.
Wchodzisz na jakąkolwiek grupę, wykop, reddita - wszędzie to samo. "Pasjonat" po bootcampie już patrzy z góry na hydraulika, który wyciąga 20k na miesiąc i w weekend nie odbiera telefonu. Kamilek, co skończył politechnikę i klepie CRUD-y w Java Spring od dwóch lat, na poważnie uważa, że jest lepszy od
źródło: programista
Pobierz

@Jokker: najpierw odniosę się do tego laptopa i gry u fryzjera. Tutaj jeszcze przymknąłbym oko na taki proceder bo jednak są problemy z dziećmi u fryzjera a to się boją, a to coś innego. A tak odwracasz jego uwagę i masz spokój ale są też jakieś
sam mam mnostwo znajomych z dziecmi, sam mam dwojke i nie zauwazylem podobnych zachowan
jasne, czasem jakis dzieciak sie wscieknie czy mu odbije, ale nigdy nie ma takiego czegos, czasem niektore dzieci ogladaja za duzo tv, ale ze nie sa to moje to sie nie wtracam
dam przyklad moich:
nie maja komorek ani tabletow
najbardziej lubia rysowac i grac w planszowki, wiec maja
(...)
@wykopowy_brukselek: To co opisałeś o swoich dzieciach to właśnie wyjątek (gratuluję i szanuję), a to co ja opisałem to właśnie norma a nie patologia... Mógłbym dać jeszcze 100 takich przykładów, ale nie pisałem bo każdy widzi jak jest.
zdarzalo sie widziec takie zachowania na miescie, ale wlasnie wsrod ludzi ktorych okreslilbym jako patologia...
- kupują dziecku "wszystko", żeby miało lepiej od nich,
- wiedząc, że dziecko znudzi się nową zabawką kupuje następną, bo może akurat to będzie jego hobby!
- nie chcą zabierać dzieciom szansy na wszechstronny rozwój,
- jak już ktoś zauważył, może chcą sobie kupić odrobinę spokoju,
- może sami nie mieli dobrych wzorców wychowawczych i zwyczajnie nie wiedzą, jak nauczyć dziecko szacunku.
Pamiętaj, że każdy rodzic
A i właśnie przyszedł mi do głowy kolejny przykład - szef firmy dla której pracowałem przez jakiś czas - czasami przyprowadzał dwójkę dzieci (7-8 lat) do biura, między tym jak je
@Nowa-ja: Nigdy się nie wtrącam, obserwuje i wnioski zachowuję dla siebie. No i do opisania w necie jak tutaj;)))
mam znajomych ktorzy maja jedna corke i ona ma wszystko
telefon, tablet, kazda zabawke jaka sobie zazyczy, kazdy ciuch jaki chce
moje czasem uzywaja tableta, ale np starsza najpierw porobi zadania z matematyki a potem moze w cos zagrac:)
i nie jest tak ze moje by nie chcialy miec tego wszystkiego
chcialyby miec
@Nowa-ja: Ty pracujesz w szkole, a mam znajomą co pracuje w przedszkolu i zawsze powtarza - rodzice tych dzieci to debile:)
@wykopowy_brukselek: Szanuję.
To, że teraz jest więcej wszystkiego, to żaden argument. Równie dobrze dzisiejsze dzieci za 30 lat mogą mówić "jak my mali