Wpis z mikrobloga

Potrzebuję plusa po stacyjce w #bmw #e46 do wideorejestratora. Gniazdo zapalniczki ma niestety stały plus. Podpowie ktoś gdzie znajdę plus "po stacyjce" w okolicy podsufitki lub schowka pasażera / bezpieczników? Wiem że na pewno w modułach gdzieś bym znalazł, ale nie mam testera i nie bardzo też do każdego modułu jest dobry dostęp z tego koszyka, być może też ktoś już to przerabiał - stąd też pytam. Z góry dziekuję

#motoryzacja #mechanika #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #samochody
cebula12klocuch13 - Potrzebuję plusa po stacyjce w #BMW #E46 do wideorejestratora. Gn...

źródło: comment_hquYdeSWXNKWONXIBRKwshPy6n8vi642.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blackphoenix: sprawdziłem dzisiaj lampkę i niestety zasilania po zapłonie brak. Myślę o rozwiązaniu sprawy przewodem niebiesko-czerwonym, odpowiedzialnym za te pomarańczowe diody oświetlające konsolę - wszak światła włączają się automatycznie, a i tak trzeba używać 24/7.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, bo nie mam jeszcze zaprogramowanych dziennych (nie mogę okiełznać interfejsu przez wirtualna maszyne ( ͡° ʖ̯ ͡°) ) - czy przy światłach dziennych w BMW świeci
  • Odpowiedz
@cebula12klocuch13: podłączyłem kamerę w końcu pod lusterko fotochromatyczne, ono chyba jako jedyne ma napięcie tylko po stacyjce, reszta rzeczy w E46 jak szyberdach, zapalniczka ma zawsze napięcie. zmieściłem w obudowę lusterka, tą na szybie konwenter 12V-5V i wyprowadziłem micro-usb do kamery co jest super, bo praktycznie nie ma przewodów (15cm od lusterka do kamerki przy rancie szyby). ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz