Potrzebuję plusa po stacyjce w #bmw #e46 do wideorejestratora. Gniazdo zapalniczki ma niestety stały plus. Podpowie ktoś gdzie znajdę plus "po stacyjce" w okolicy podsufitki lub schowka pasażera / bezpieczników? Wiem że na pewno w modułach gdzieś bym znalazł, ale nie mam testera i nie bardzo też do każdego modułu jest dobry dostęp z tego koszyka, być może też ktoś już to przerabiał - stąd też pytam. Z góry dziekuję
@cebula12klocuch13: możesz spróbować też wziąć stamtąd masę, radio/wzmacniacz ma swój filtr i nie powinno problemu robić bo kamerka ma mały pobór, szczególnie jeśli nie jest to najtańszy chińczyk
@blackphoenix aha, jeszcze kwestia jaka masz lampkę bo ja mam biedo wersję na 2 c5w z jednym przyciskiem i mam tylko 4 kabelki Czerwono biały Brązowy Żółto brązowy Czerwono niebieski Niestety nie znalazłem żółto czerwonego
@blackphoenix: sprawdziłem dzisiaj lampkę i niestety zasilania po zapłonie brak. Myślę o rozwiązaniu sprawy przewodem niebiesko-czerwonym, odpowiedzialnym za te pomarańczowe diody oświetlające konsolę - wszak światła włączają się automatycznie, a i tak trzeba używać 24/7.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, bo nie mam jeszcze zaprogramowanych dziennych (nie mogę okiełznać interfejsu przez wirtualna maszyne ( ͡°ʖ̯͡°) ) - czy przy światłach dziennych w BMW świeci
@cebula12klocuch13: podłączyłem kamerę w końcu pod lusterko fotochromatyczne, ono chyba jako jedyne ma napięcie tylko po stacyjce, reszta rzeczy w E46 jak szyberdach, zapalniczka ma zawsze napięcie. zmieściłem w obudowę lusterka, tą na szybie konwenter 12V-5V i wyprowadziłem micro-usb do kamery co jest super, bo praktycznie nie ma przewodów (15cm od lusterka do kamerki przy rancie szyby). ( ͡º͜ʖ͡º)
Trafiło i na mnie: będąc ostatnio na morzem trafiłem na obsługę z GEN Z. Ja- poproszę gofra z cukrem pudrem. GenZ pozbawionym życia głosem- nie ma Ja- czyli nie ma gofrów, dobra to coś innego GenZ- są Ja-są gofry? GenZ-tak
#motoryzacja #mechanika #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #samochody
źródło: comment_hquYdeSWXNKWONXIBRKwshPy6n8vi642.jpg
PobierzCzerwono biały
Brązowy
Żółto brązowy
Czerwono niebieski
Niestety nie znalazłem żółto czerwonego
źródło: comment_NMfRIYukiHChUeEhKnjUFtWgvkqqUPHy.jpg
PobierzJak będę miał auto to sprawdzę ci tą zapalniczkę
Komentarz usunięty przez autora
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, bo nie mam jeszcze zaprogramowanych dziennych (nie mogę okiełznać interfejsu przez wirtualna maszyne ( ͡° ʖ̯ ͡°) ) - czy przy światłach dziennych w BMW świeci
np. bezpiecznik 4 albo 26 jeśli nie masz GDO. Użyj tzw. add-a-circuit (można dostać na allegro).