Wpis z mikrobloga

ECU za blisko silnika i sie smazy. Elektronika w koszu akumulatora do przejrzenia i progi . Reszta nie do z-------a

@szaremyszki: ale co się człowiek naklnie przy wymianie głupiej żarówki w tym aucie to się nie da opowiedzieć. Kto wymieniał ten wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szaremyszki: w punto 2 po lifcie to już była bajka, też miałem), ale w stilo to albo trzeba było ściągać koło i demontować nadkole albo wyciągać akumulator i zdejmować osłonę akumulatora. Podobno są mistrzowie którzy radzą sobie bez demontowania czegokolwiek ale mi się nigdy nie udało :)
  • Odpowiedz
@szaremyszki: no to chylę czoła :)
Ogólnie to bardzo dobre samochody z pancernymi silnikami (szczególnie benzyniaki), z czystym sumieniem można polecić, do tego części są tanie jak barszcz. Ja przez kilkadziesiąt tysięcy km w punciaku nie miałem żadnej awarii, robiłem tylko wymiany oleju, filtrów i klocków.
  • Odpowiedz
Elektryka szaleje po przeniesieniu na obudowę akumulatora jest ok. Tylko trzeba pamiętać o połączeniu masy ecu z blokiem silnika (wystarczy krotki kabelek dosztukować) bo nadal mogą być problemy. Oprócz tego trochę oleju bierze. Tak to tragedii nie ma jak za te pieniądze. Blachą bez zarzutów. Najlepiej w gazie
  • Odpowiedz
@sheepman: Ostatnio wydałem prawie 200 cebulionów na olej - i przestał brać. Wcześniej szklanka na 1 000 km.
@OperatorHydrolokator: Mam takiego z 2003 roku - kombi 1.6. Jak masz jakieś pytania to postaram się pomóc. Ogólnie jak pisali przedmówcy - jak na oględzinach jest ok, to potem nie powinno być większych problemów.
  • Odpowiedz
@lyncz powiedz jaki olej zalałeś? Ja raczej ze średniej półki olej brałem. Powiedz przy okazji ile Ci pali? Mi przy mieszanej jeździe w okolicach 9-10 lpg..
  • Odpowiedz
@sheepman: Ten: http://www.millersoils.pl/produkty/premium-samochody-osobowe/oleje-silnikowe/ee-semi-synthetic-10w40/ Wcześniej miałem (przez 3 lata) Valvoline i byłem przyzwyczajony, że przez rok drugą bańkę wyżłopie. Tak teraz jest dziwnie. Czasami się zastanawiam czy coś się w silniku nie zepsuło ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nie wiem czy to istotne, ale zawsze przed wymianą używałem płukanki.
Nie mam LPG. W mieście - Kraków - 12 litrów potrafi pokazać. Na trasie - rzadko jeżdżę tylko w
  • Odpowiedz