Aktywne Wpisy
xer2--her +3
Kończy się pewien etap w Polsce, może nie w tych wyborach, ale w następnych już tak. To już są ostatnie podrygi Popisu. Nie znam nikogo młodego kto by na nich głosował. W moim otoczeniu i w pracy (ludzie młodzi) tylko lewica, albo konfa.
#bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazpisu #bekazpo #4konserwy #lewica #konfederacja #polska #wybory
#bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazpisu #bekazpo #4konserwy #lewica #konfederacja #polska #wybory
Ile przerw i jak długie przerwy macie w kołchozach?
Od dwóch miesięcy korzystam podczas #bieganie z zegarka Garmin Fenix 5. Najprostszy model, bez wbudowanego wifi, czy też "szafirowego" szkiełka.
Generalnie rzecz biorąc jestem zadowolony, aczkolwiek GPS często się gubi. Przykładowo, gdy tylko wbiegam do lasu tempo z 5:00 leci mi na łeb na szyje na 6:50. Po jakimś czasie wraca do normy, żeby za kilka minut znowu zwariować. W otwartym terenie jest nieco lepiej, aczkolwiek też zdarzają się wpadki.
Nie zrozumcie mnie źle, zdaje sobie sprawę, że GPS nie jest idealny. Jednak w moim starym modelu, garmin 220, takich wpadek było o wiele mniej.
Ktoś ma pomysł, co z tym zrobić? Pozostaje reklamacja?
Przy okazji mam jeszcze jedno pytanko. Czy ktoś próbował na to ustrojstwo wgrać mapy polski? Za diabła ta sztuka mi się nie udała, a poradniki internetowe niewiele mi pomogły.
Wołam @raven66, który z tego co pamiętam namawiał mnie na ten model ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#sport #garmin #kiciochpyta
Po pierwsze na 5 nie wgrasz map, mapy obsluguje tylko wersja 5x. Nie bardzo rozumiem, co i gdzie probowales wgrac. Jedyne co mozesz wrzucic to slad tracka GPS. I potem sobie po nim nawigowac i to sie robi bez problemow przez garmin connect.
Co do GPS, garmin i jego urzadzenia zawsze maja choroby wieku dzieciecego. Wiec pytanie czy upgradowales
Natomiast padnięty GPS to nie jest wcale taki rzadki przypadek, tak w Garminach jak i Suunto. Często na Ultrunning Polska ludzie mieli problemy.
@AvantaR: eee...
Zegarek regularnie podłączam do komputera, soft jest aktualny.
Co do tego, że "lata i będzie latać". Moje zaskoczenie wynika z tego, że mój starszy model - garmin 220 - o wiele mniej latał od tego modelu, który był dwa razy droższy od starszego.
Przekłamań przy rysowaniu map nie zauważyłem.
Wejdz na allegro, za 30zl kupisz 'mi coach' jest to footpod na protokole ant+.
Zakladasz na buta parujesz z zegarkiem i w droge.
To jest najlepszy sposob mierzenia tempa chwilowego.
Co do roznic miedzy fr220 a fenix5 to mnie to cholernie dziwi. Poszukaj w opcjach moze jest opcja kalibracji akcelerometru? Albo w manualu cos pisza, co robic przy niedokladnosci.
A przy okazji, warto biegać z włączonym GLONASS
em, czy tylko GPS
em?@AvantaR: Po prostu WiFi straciło rację bytu, BLE bierze bużo mniej prądu a i tak prawie każdy ma smartphone'a, do którego się synchronizuje.
@Godek: Warto.