Wpis z mikrobloga

Wiceminister sprawiedliwości w oficjalnej wypowiedzi pomawia Jerzego Owsiaka i "poleca blog "Matka Kurka"" - blog człowieka, który jest oszczercą i który został prawomocnie skazany za naruszenie dóbr osobistych Jerzego Owsiaka ( zarzucał Owsiakowi oszustwa i nieprawidłowe wykorzystywanie darów przekazanych na rzecz Fundacji WOŚP - został za to prawomocnie skazany )

Nie wiem nawet jak to skomentować - wiadomo że PiS to PiS i w różne dziwne fejki, teorie spiskowe i pseudofakty się tam wierzy, ale myślałem że sekretarz stanu i wiceminister sprawiedliwości ma jednak trochę więcej oleju w głowie #takaprawda

Patryk Jaki:

Przez lata wspierałem WOŚP - przestałem kiedy sie dowiedziałem ze p.Owsiak nie rozlicza sie z całej działaności i nawet nie wykonuje wyroków sadów nakazujących mu pokazać wszystkie faktury (polecam blog „Matka Kurka” w google)

#patrykjaki #bekazpisu #bekazpodludzi #neuropa #4konserwy #wosp #polityka
kyloe - Wiceminister sprawiedliwości w oficjalnej wypowiedzi pomawia Jerzego Owsiaka ...

źródło: comment_ricVsfduBtBJvNZVBGpFpG1gY7GDio3H.jpg

Pobierz
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lipathor: masz rację, technicznie jest z Solidarnej Polski, ale dla mnie to ugrupowanie satelickie i ja ich klasyfikuję jako część obozu PiS. Startują z list PiS i nie wiem czy bez PiS taka Solidarna Polska miałaby rację bytu
  • Odpowiedz
@kyloe: Nie wiem czemu ale gość wydawał mi się na początku rozsądny całkiem. Może dlatego, że dopiero ostatnio stał się bardziej medialny i jego wyrzygi mają szerszy odbiór :E
  • Odpowiedz
  • 59
@skinnydog aha ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

W ocenie Sądu wskazana odpowiedź nie ma charakteru decyzji. Pismo Fundacji z dnia 10 maja 2016 r. zostało podpisane przez K. D. Rzecznika Prasowego, bez wykazania upoważnienia do działania w imieniu organu, w tym do podejmowania decyzji. Natomiast w świetle postanowień § 30 Statutu Fundacji [...],
  • Odpowiedz
@kyloe: Ale to prawda że :"p.Owsiak nie rozlicza sie z całej działaności i nawet nie wykonuje wyroków sadów nakazujących mu pokazać wszystkie faktury".
Wiec jaki nie jst oszczrcą bo powidział prawdę.
Owsiak przegrał sprawę w sądzie odnośnie rozliczania się, sąd nakazał mu uzupełnić dokumentacje. Lecz w kraju równych i równiejszych, w kraju gdzie ktoś taki jak ty będzie bronił każdego kto mu się podoba niezależnie czy łamie prawo czy nie, Pan Owsiak otwarcie powiedział że tego ni zrobi, widocznie był świadomy że jest świetą krową.
  • Odpowiedz
@kyloe: A tu masz pelikani tą twoją przgraną matki kurki, ale przczytaj artykul a nie same nagłówki, wiem że zajmie ci to pół dnia ale warto :
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/483925,wyrok-w-sprawie-bloger-matka-kurka-kontra-jerzy-owsiak.html

zrobi skrót dla ciebie bo ludzie chorzy na lemingoz zakaźną mają chyba alergie na czytanie całego artykułu:
Matka kurka przegrał o zniesławienie ale tylko za słowa "hiena cmentarna" natomiast cała reszta o wośp która pisał jest prawdą i wyrek tego nie dotyczy.(tak
  • Odpowiedz