Wpis z mikrobloga

serio tak trudno wkręcić się branżę?. Wysłałem z 10 cv i 0 odpowiedzi. Nie wiem ile trzeba czekać w sumie. Jestem po studiach i szukam pracy jako programista javy i nic. Kompletnie mnie to załamuje. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#pracait #programista15k #zalesie
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Lunder dzięki mirku ;)

wszędzie jednak patrzą ile przepracowałeś komercyjnie w tym zawodzie

No właśnie to trochę paradoksalne bo aby mieć komercyjne doświadczenie to jednak ktoś musi Cię przyjąć, ehh.
  • Odpowiedz
@ciachostko: Zdalnie? Praca zdalna jest zazwyczaj rozdawana seniorom, juniorowi nigdy nie pozwolą pracować w pełni zdalnie.
Wyjazd? To niestety nie mam pojęcia, zawsze pracowałem w Warszawie
  • Odpowiedz
@Lunder: jeszcze takie pytanie na które być może znasz odpowiedź. Czy powinienem wysyłać cv również na ogłoszenia, gdzie jest napisane mniej więcej tak

jesteś absolwentem/absolwentką ostatnich lat studiów o profilu informatycznym

?
  • Odpowiedz
@ciachostko: A czemu by nie, próbować można. Możliwe, że będą mieli tak małe zainteresowanie, że rozważą każdą ofertę. Chociaż to zależne od firmy: jeżeli masz duże korporacje, to rekrutacją zajmuję się HRy, a oni głównie patrzą na studia itp bo się nie znają na tym.
  • Odpowiedz
@ciachostko: i jak tam idzie? 10 CV to nie tak dużo, niektóre firmy rzucają ogłoszenie dla siebie nie dla pracowników(forma reklamy). NIe ma czym się załamywać. Musisz być pewny siebie jak pójdziesz w końcu na rozmowę to nie zaniżaj stawki, odrzucaj jakieś kijowe warunki, lepiej poszukać dłużej i być zadowolonym niż znaleźć jakieś g---o i po 3 miechach zrezygnować. Pamietaj też, że to nie tak że wyślesz w poniedziałek a
  • Odpowiedz
@alfred_hitchcock_przedstawia: odezwały się dwie firmy ale chyba jednak jeszcze za mało wiem o tej javie eh... Powiem ci, że ja po prostu byłem z tych ludzi, którzy robili na studiach w tym w czym im kazano na dany moment robić więc nie mam powiedzmy 10 projektów w javie aby się nimi pochwalić jak niektórzy. Ponieważ są tacy, którzy przyszli na studia i już wkrótce wiedzieli, że chcą programować w danym
  • Odpowiedz