@ravau: Państwo nie musi mi fundować mieszkania - sam sobie na nie zarobię. Grunt żeby nie marnowało pieniędzy z podatków na leniuchów, którzy oczekują, że wszystko dostaną w prezencie od zaradniejszej części społeczeństwa.
Nie rozumiem tych przytyków z drugiego akapitu, jest coś dziwnego w tym, że ludzie chcą mieć pieniądze i na podstawowe potrzeby, i na rozrywki i najlepiej coś jeszcze odłożyć?
Nie ma lekko, ale nawet jak zarabia się 20k to potem zostaje mało na koniec miesiąca. Niestety.
Każdy jest kowalem swojego losu, wiec op gdzieś musi poszukać oszczędności - nie ma nic za darmo, gdzieś ta kapusta musi się znaleźć jeśli chce kupić M.
@azurro: Z czytaniem u Ciebie słabo. Nie dać, tylko dostarczyć to za co się płaci albo nie zabierać.
A tak w ogóle - s--------ć z kraju i dziwić się że ludzie nie chcą w nim zostać? To czemu nie budowałeś swojego majątku tutaj, tutaj nie płaciłeś podatków dla wielkiej dumnej polszy?
Jesteś świetnym potwierdzeniem mojego wpisu, tylko nie zauważyłeś tego bo z czytaniem na bakier u Ciebie.
@markkk92: Nie wiem czy kolega zauważył, ale socjalizm tak działa w każdym cywilizowanym kraju. Na zachodzie to nawet ludzie dostają zasiłki, za które mogą przeżyć na lepszym poziomie niż my. Różnica tkwi w tym, na jakim poziomie są nasze gospodarki, my przecież dopiero awansowaliśmy na kraj rozwinięty. Dlatego też pisanie, że Polska to, Polska tamto jest idiotyczne.
@bykubyk: Problem w tym, że słabiej zarabiającym można pomagać w postaci wędki (choćby niższe podatki), a nie ryby (w omawianym przykładzie mieszkania, na które bardziej zaradni muszą oszczędzać przez x lat lub wziąć kredyt). Politykom niestety łatwiej jest kupić podatną na populizm część społeczeństwa rybami, a i przekupywani wolą rybę od wędki, bo wędka wymaga włożenia wysiłku w osiągnięcie czegokolwiek.
Drugi problem jest w tym, że niestety niecałe 50 lat
@markkk92: Naprawdę chodzisz tak często do lekarza, że warto na to wydawać 600zł miesięcznego abonamentu? Za to pójdziesz prywatnie z 5 razy miesięcznie bez żadnych abonamentów. A do lekarza POZ na NFZ dostać się wcale nie jest trudno, więc możnaby tego użyć ewentualnie na specjalistów, ale chyba do takich nie chodzisz co tydzień.
@markkk92: Jeszcze raz ci powtórze - wyjechałem, bo w Polsce nie było perspektyw, bo jest biednym, rozwijającym się krajem, tam zarobie szybciej i pomogę budować perspektywy. Skarb państwa to nie skarbonka i nigdzie nie działa tak, że jak płacisz to dostajesz z powrotem, sufit ci sie na łeb s--------ł? W innym wpisie piszesz, że w-----a cie patologia ciągnąca zasiłki, w tym wpisie płaczesz, że nie chcą ci dać zasiłków. Czyli
@markkk92: Standard. Jesteś karany za to że ci się chce i potrafisz zakasać rękawy i z---------ć. A patola po podstawówce dostaje najróżniejsze benefity przez co bieda jest wręcz przez państwo nagradzana i promowana.
@azurro: jako że s----------ś z kraju, zostawiając go na utrzymaniu reszcie społeczeństwa, to Twoje komentarze są bezczelne. Jeszcze dorobiłeś sobie to tego ideologie, która się tak kupy nie trzyma - wyjechałem, żeby wrócić i budować dobrobyt. What? Wyjechałeś żeby zarobić na mieszkanie, bo w Polsce nie miałeś na to opcji i obrażasz ludzi, którzy płacąc tutaj podatki i już budując ten "dobrobyt", a nie mają to tylko w planach.
@Janusz_Conway: Mam kuzynkę która jest samotną matką, ojciec dziecka nie żyje, więc alimentów brak. 0 zasiłków, w sumie nie wiem czy nawet te 500 dostaje, ale raczej nie. Pracuje jako nauczycielka plus dorabia korkami - to chyba nie jest super praca? Stać ją na zagraniczne wakacje raz do roku, w miare nowy samochód i fajnie wyposażone mieszkanie, za które spłaca niestety kredyt. Nie narzeka, proponowałem jej wyjazd do UK, mówi,
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie rozumiem tych przytyków z drugiego akapitu, jest coś dziwnego w tym, że ludzie chcą mieć pieniądze i na podstawowe potrzeby, i na rozrywki i najlepiej coś jeszcze odłożyć?
Każdy jest kowalem swojego losu, wiec op gdzieś musi poszukać oszczędności - nie ma nic za darmo, gdzieś ta kapusta musi się znaleźć jeśli chce kupić M.
A tak w ogóle - s--------ć z kraju i dziwić się że ludzie nie chcą w nim zostać? To czemu nie budowałeś swojego majątku tutaj, tutaj nie płaciłeś podatków dla wielkiej dumnej polszy?
Jesteś świetnym potwierdzeniem mojego wpisu, tylko nie zauważyłeś tego bo z czytaniem na bakier u Ciebie.
Nie wiem czy kolega zauważył, ale socjalizm tak działa w każdym cywilizowanym kraju. Na zachodzie to nawet ludzie dostają zasiłki, za które mogą przeżyć na lepszym poziomie niż my. Różnica tkwi w tym, na jakim poziomie są nasze gospodarki, my przecież dopiero awansowaliśmy na kraj rozwinięty.
Dlatego też pisanie, że Polska to, Polska tamto jest idiotyczne.
Drugi problem jest w tym, że niestety niecałe 50 lat
Komentarz usunięty przez moderatora