Aktywne Wpisy
Felixu +85
#przegryw #przemyslenia #pieniadze #pracbaza #rozowepaski #niebieskiepaski #korposwiat
Ja nie wiem, czy to trolling, ale jak czytam tu na wykopie, że co niektórzy twierdzą, że pensja 10 000 netto to nie jest dużo, żeby sobie na luzie żyć to ja się zastanawiam czy ja żyję w jakiejś innej rzeczywistości, czy o co chodzi.
Jak tylko przeglądam ogłoszenia o pracę
Ja nie wiem, czy to trolling, ale jak czytam tu na wykopie, że co niektórzy twierdzą, że pensja 10 000 netto to nie jest dużo, żeby sobie na luzie żyć to ja się zastanawiam czy ja żyję w jakiejś innej rzeczywistości, czy o co chodzi.
Jak tylko przeglądam ogłoszenia o pracę
Salido +1539
Minął 17. (z 73) dzień wakacji.
NIKT NIE ZGINĄŁ!!!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 0 wypadków śmiertelnych w których zginęło 0 osób.
100
NIKT NIE ZGINĄŁ!!!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 0 wypadków śmiertelnych w których zginęło 0 osób.
100
Jak ja jestem zawiedziony tym naszym krajem, jak patrzę co tu się #!$%@? to naprawdę myślę o emigracja. To nie jest kraj dla normalnych ludzi, te złodzieje z PO, te przygłupy z PiS stworzyły z Polski podpaństwo. Jak tutaj może się komuś coś chcieć?
Kończysz jakieś normalne studia, idziesz do pracy i tyrasz żeby zarobić na wkład we własne M? W międzyczasie sam spłacasz komuś kredyt wynajmując mieszkanie. To jest model życia ludzi ambitnych, a Ci którym się nie chcę? W piździe to mają, bo zaraz wchodzi mieszkanie+. Próbowałem się dowiedzieć jak można uzyskać takie mieszkanie
- "Ile Pan z narzeczoną zarabiacie?"
- "W zależności od miesiąca (narzeczona ma różne premie) razem od 9000 - 10000 brutto"
- "Trzy razy za dużo, ewentualnie dzieci żeby zaniżyć średnią".
Rozumiecie - zarabiacie łącznie coś między 6500-7500zł, wydajecie 1600 na mieszkanie, 500 na uczelnie, średnio 100-200 na kursy i szkolenia, 600 opłaty (telefony, internet, luxmed jakiś wyższy pakiet, ubezpieczenia etc.), 500 na komunikacje, 1000-1500 na jedzenie i raz na jakiś czas wypadnie jakaś kwota na impreze rodzinną typu wesele, chciny, urodziny etc. I w efekcie jakiś wielkich kwot nie odkładamy ale to pozycjonuje nas w wieku 25 lat nie na żadnych beneficjentów tego systemu tylko na jego sponsorów.
Ustalone że na własne M państwo nie dołoży. Jakoś jeszcze to nie boli (chociaż gdybym był rok - dwa starszy to MDM bym sobie wziął), no ale zaraz ślub i myślisz w jakiejś części o dzieciach. I czytasz wpis jakiegoś mirka, który był się dowiadywać o żłobek że jak nie jesteś #!$%@? patusem to zapomnij.
Czyli Państwo bohatersko chcę poprawiać sytuacje demograficzną w taki sposób że jak #!$%@? jesteś tumanem po Z'cie, znalazłeś karynę i zaciążyła to - wszystko na Was czeka, jeśli jesteś człowiekiem, który coś od życia chcę, chcę zarabiać, płacić podatki - to taki #!$%@?, płać na nasz elektorat - na biednego nie trafiło. Obudzimy się #!$%@? za 20 lat w modelu 2+1 ludzi wykształconych (ewentualnie ogarniętych bo nie pozycjonuje ludzi wykształceniem) i 2+10 patologii, a wtedy to już będzie strach puszczać dziecko do publicznej szkoły.
Ja naprawdę nie miałbym żadnych pretensji do nikogo ale chciałbym jakiejś sprawiedliwości, skoro Państwo pobiera z naszych podatków przeszło połowe tego co wypracujemy to chciałbym nie martwić się o żłobek, lekarza (600 rocznie out na luxmed wyższy pakiet), przyzwoitą komunikacje itp.itd.
#przegryw #gorzkiezale #polityka
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie rozumiem tych przytyków z drugiego akapitu, jest coś dziwnego w tym, że ludzie chcą mieć pieniądze i na podstawowe potrzeby, i na rozrywki i najlepiej coś jeszcze odłożyć?
@Snufkin_91: Jakby się tak zastanowić, to żyjemy w społeczeństwie, czyli grupie ludzi która umówiła się żyć razem. To w tej grupie silniejsi pomagają słabszym, bogatsi pomagają biedniejszym. Po to rozwijamy naszą cywilizację aby odejść od prawa dżungli. Dlatego jeśli ktoś się stara to uważam że warto i jemu pomóc żeby właśnie dążył do lepszego poziomu, dokładnie jak napisałeś:
Wtedy pomoc
Każdy jest kowalem swojego losu, wiec op gdzieś musi poszukać oszczędności - nie ma nic za darmo, gdzieś ta kapusta musi się znaleźć jeśli chce kupić M.
A tak w ogóle - #!$%@?ć z kraju i dziwić się że ludzie nie chcą w nim zostać? To czemu nie budowałeś swojego majątku tutaj, tutaj nie płaciłeś podatków dla wielkiej dumnej polszy?
Jesteś świetnym potwierdzeniem mojego wpisu, tylko nie zauważyłeś tego bo z czytaniem na bakier u Ciebie.
Nie wiem czy kolega zauważył, ale socjalizm tak działa w każdym cywilizowanym kraju. Na zachodzie to nawet ludzie dostają zasiłki, za które mogą przeżyć na lepszym poziomie niż my. Różnica tkwi w tym, na jakim poziomie są nasze gospodarki, my przecież dopiero awansowaliśmy na kraj rozwinięty.
Dlatego też pisanie, że Polska to, Polska tamto jest idiotyczne.
Drugi problem jest w tym, że niestety niecałe 50 lat
Mieszkanie w Krakowie, 50m2 to koszt mniej więcej od 300 tysięcy złotych.
Chyba że jesteś patologią która robi dziecko za dzieckiem żeby był hajs to dostaniesz za darmo.
Ehh #!$%@?...
Komentarz usunięty przez moderatora
-dobre prawo dające dostęp obywatelom do broni
-zlaicyzowane i racjonalne społeczeństwo
-co za tym idzie rozdział państwa od kościoła
-zdrowe podejście