Wpis z mikrobloga

#programowanie #wordpress #php #js

Cześć Mirki, mam pytanie zrobiłem portal ogłoszeniowy e-meble.info/ i w pakietach mam opcję że jak ktoś wybierze pakiet to może wpisać kilka lokalizacji. Moje pytanie brzmi jak zrobić że jak ktoś kliknie pakiet premium to pole input miasto nie będzie widoczne. Ma ktoś pomysł jak to zrobić. Liczę na pomoc.

PS. Czy jest osoba, która miała styczność z szablonem listingpro i zrobiła coś takiego jak kampania reklamowa w cenie projektu?
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzimen: > jak zrobić że jak ktoś kliknie pakiet premium to pole input miasto nie będzie widoczne

@dzimen: Mały skrypt JS (jeżeli to jest na jednej stronie), można użyć CSS\*/PHP/JS\* gdy się przechodzi na kolejną
*(pod pewnymi warunkami)
  • Odpowiedz
@zwierzak40 @Benzen: no wlasnie probowalem zrobic cos takiego. Bo ogolnie jest funkcja w php ktora sprawdza czy opcja single jest wlaczona czy multi i wzgledem tego. I tak mysle czy da sie jakos pobrac klase tego planu w php co bede mogl sprawdzic ja waruniem single==true || ta klasa jest wybrana
  • Odpowiedz
@dzimen robić takie coś na wordpresie to strzał w kolano. Wordpress jest do blogów, małych portali informacyjnych, ale nie do tego typu aplikacji.
  • Odpowiedz
@dzimen: Strasznie niezrozumiale piszesz. Jeżeli chodzi Ci o to, że po wybraniu pakietu, następuje przekierowanie gdzie indziej i tam jest doklejona do klasa to te klasy możesz je wyciągnąć za pomocą funkcji getbodyclass() - wtedy już tylko musisz sprawdzić za pomocą inarray() czy nazwa szukanej klasy jest w tablicy zwracanej przez getbody_class().
  • Odpowiedz
@zwierzak40: wejdź sobie na ten portal. Są tam 3 pakiety darmowy, premium i premium max. Dla obu premium jest załączona opcja lokalizacji tylko że multi. I teraz jak ktoś wchodzi w zwykłe Premium to niech zniknie te pole Miasto.
  • Odpowiedz
@zwierzak40:

.lp-new-cat-wrape {
display: none !important;
}

To jest styl co wyłącza ten input, tylko że on wszędzie zniknie, a ma się nie pojawiać tylko w opcji zwykłego premium.
  • Odpowiedz
@dzimen: nie możesz użyć lp-new-cat-wrape, bo wtedy zniknie też kategoria. Musisz przypisać tam gdzie jest klasa lp-new-cat-wrape jakiś identyfikator. Nie wiem jak Ty to masz stworzone (jakiś kreator? wtyczka?) dobrze jest też dodać klasę o nazwie pakietu gdzieś do nadrzędnego elementu, żeby można było zrobić np. takie coś:

#pakietpremium .mojepole {
display: none!important;
}

Jeżeli robisz to w jakimś edytorze szukaj w opcjach zaawansowanych danego elementu
  • Odpowiedz
@dzimen: Ewentualnie możesz zrobić bardzo nieładny kod, który jest bardzo improwizowany i lepiej go nie zostawiać na stałe, a mianowicie:
#lp_5a59039b3a511 .lp-new-cat-wrape.col-xs-12 {
display: none !important;
}
  • Odpowiedz
@zwierzak40: No właśnie w opcjach dodawania pakietu nie mam możliwości zdefiniowania klasy/id. Chociaż każdy plan ma swoją klasę do tej co trzeba wyłączyć jest .161
  • Odpowiedz
@dzimen: Niestety, ale ta klasa nie jest nigdzie wyświetlana (żeby móc nią manipulować CSSem). To o czym mówisz to prawdopodobnie identyfikator Wordpressa. Byłoby trzeba zmodyfikować to za pomocą czego tworzysz te formularze, aby móc manipulować tym co chcemy za pomocą CSS. Jeżeli to jakaś wtyczka, szczególnie premium to sprawdź, czy nie wyszła jakaś aktualizacja - może ona dodaje tą możliwość.
  • Odpowiedz
@zwierzak40: To jest wtyczka cała listingpro plugin. Pisałem do suportu ale napisali że trzeba samemu kod zmodyfikować lub dać im to do zrobienia ale wtedy wiadomo dodatkowa opłata programisty od 300-5000$...
  • Odpowiedz
@dzimen: Widzę, że w najtańszym pakiecie nie wyświetlają się godziny otwarcia. Poszukaj kodu odpowiedzialnego za kod godzin otwarcia i tam powinieneś mieć warunek z zmienną, której szukasz
  • Odpowiedz
@zwierzak40: ten kod ci wyżej wysłałem odpowiada za to co kliknę w ustawieniach czy lokalizacja ma być single czy multi. Według mnie do tego warunku by trzeba dodać if($singleLocMode==true || nazwa_pakietu) coś w tym stylu
  • Odpowiedz