Aktywne Wpisy
Thror +1137
Zgodnie z obietnicą (link) przesyłam wyniki badań mojej próbki kreatyny firmy SFD (lepiej późno niż wcale).
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
nad__czlowiek +38
#programowanie #programista15k #pracait #korposwiat #pracbaza
Śmieszna jak logika programistów na udawanej działalności gospodarczej w celu oszukiwaniu na podatkach (ładnie jest to nazwane optymalizacją podatkową). Nikt się oczywiście nie czepia gości co mają kilku klientów jednocześnie, dodatkowe fuchy albo nawet mają od lat jednego klienta i wystawiają grzecznie jedną fakturę co miesiąc - ważny jest wtedy tylko i wyłącznie fakt czy to B2B różni się zdecydowanie od UoP, bo w większości przypadków posadź
Śmieszna jak logika programistów na udawanej działalności gospodarczej w celu oszukiwaniu na podatkach (ładnie jest to nazwane optymalizacją podatkową). Nikt się oczywiście nie czepia gości co mają kilku klientów jednocześnie, dodatkowe fuchy albo nawet mają od lat jednego klienta i wystawiają grzecznie jedną fakturę co miesiąc - ważny jest wtedy tylko i wyłącznie fakt czy to B2B różni się zdecydowanie od UoP, bo w większości przypadków posadź
Raczej nie uda mi się go sprzedać osobie prywatnej do dalszego użytku.
Wymyśliłem że zadzwonię do firmy skupującej samochody.
Jednak podejrzane jest to że tak chętnie "skupują każde auto w każdym stanie technicznym".
Na co się przygotować robiąc interesy z takimi firmami?
#samochody #motoryzacja i trochę #ubezpieczenia (pozdrawiam Cię fromasz56 ;) )
@tomy86: na to, że dostaniesz grosze
@goferek: @dzikiczytelnik: ale własnie on tyle jest warty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co to za auto to Ci powiem ile mozesz od skupu rzadac.
Koniecznie normalna umowa z godzina. Polecam tez sprawdzic komu sprzedajesz,zeby nie brali na slupa jakiegos.
@bigger: Peugeot 106 z fajnym silnikiem 1,4D, 1996r. Nie bierze oleju, pali w każdych warunkach, spalanie wiadomo jakie ;]
Choć z drugiej strony są różni dewianci...( ͡° ͜ʖ ͡°)
a) mozesz go wystawic na OLX / grupy na FB za ~1000-1300 i powinien zejsc w ciagu tygodnia. Tylko poziom #!$%@? umyslowego i zenady osiagnie spore wartosci.
b) w skupie pewnie kolo 500-800 Ci dadza ( ja bym kolo 8 stow dal) i tyle bym rzadal. Jak juz przyjada i beda chcieli dalej negocjowac to sie nie
Przyjedzie Ukrainiec i zadowolony będzie z takiego wehikułu.
Przegląd, sprawny i oszczędny silnik, mechanika ok to już coś.