Wpis z mikrobloga

• 2
#pcmasterrace #laptopmasterrace #applemasterrace #apple #pc #laptopy
Potrzebuje waszej pomocy w podjęciu decyzji.
Sprawa wygląda nastepujaco: mam gownolaptop, i5 520m, 4 ram, Intel hd4000. Z racji że lubię sobie czasem zagrać (czasami raz w tygodniu, co dwa dni czy codziennie) oraz # naukaprogramowania potrzebuje mocniejszy sprzęt bo muli po prostu (wszystkie gry na najniższych a niektóre wcale nie działają, IDE ładuje sie zbyt długo i zżera za dużo zasobów). No i tu pytanie, z racji że jestem studentem (no, prawie, ale żyje jak student) oraz wiąże swoją przyszłość z programowaniem (z zamiłowania) lub medycyną (kierunek kształcenia się)* czyli muszę być mobilny, ale nie mam zbyt dużych finansów, co powiniennem zrobić? Zastanawiałem się nad macbookiem, ale są strasznie drogie, laptopem - mała wydajność oraz komputerem - mała mobilność.

Co o tym myślicie?
#pytanie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Bruno_ jestem na dokładnie tym samym etapie życiowym, właśnie siedze w pracy i mysle co tu zrobic zeby na moim i5 5th gen 4gb ram i nvidia 940mx bodajże w gta 5 zagrać XDD wołajcie plox
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@czv1 będę wolał jakby cos
O GTA 5 nawet nie myślę, chciałbym nie musieć grać w starcrafta2 na najniższych w 15 fpsach xD
  • Odpowiedz
@Bruno_: Z doświadczenia Ci powiem, że bym się jeszcze pomęczył do matury. Jeśli jesteś teraz w 2 liceum, to zaraz zacznie Ci się okres 18tek, więc będziesz miał mniej czasu na gry. Jeśli serio zależy Ci na dobrym zdaniu matury z biologii i chemii, to będziesz musiał ostro się uczyć już od początku 3 klasy liceum. Ergo, nie będziesz miał czasu na gry + granie nie będzie Cię kusiło, bo
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mozzie jestem w bardzo małym liceum (2 klasy na rok) w kompletnie nowym mieście co w połączeniu z moim usposobieniem introwertyka skutkuje że będę na osiemnastce bardzo mało razy, ogólnie nieimprezowy jestem, przez ostatnie pół roku to wyszedłem na piwo czy coś poniżej pięciu razy a resztę czasu spędzam z dziewczyną
Co do nauki, w tym liceum ostro cisna już od początku pierwszej klasy, więc matura się nie martwię (już teraz
  • Odpowiedz
@Bruno_: tak czy tak określ co ma priorytet: kasa czy mobilność. Dobra buda będzie zawsze kosztować mniej niż laptop.
A skoro Ci się nie spieszy, to może rozglądaj się za czymś używanym, na OLX trafiają się dobre sztuki, bo wciąż wchodzą nowe platformy i ludzie wymienają dobry jeszcze sprzęt
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@aRonja mój przyjaciel ma tatę który jest szefem jakiejś firmy informatycznej, mówil mi że jak chce to może powiedzieć tacie żeby dawał znać jak będą jakieś promocje dla firmy
Chyba zdecyduje się na wydajność, ale chcę poznać zdanie innych.
  • Odpowiedz
@Bruno_: Uwierz mi, wydaje Ci się, że zdałbyś biologię i chemię już teraz dobrze. Wielu moich znajomych z biolchemów też tak myślało, bo byli serio wymiataczami w temacie. Ledwo podostawali się na swoje kierunki, często dopiero w 2 i 3 turze. A byłem w liceum, które było jednym z najlepszych dla biolchemów w mazowieckim.

Serio poczekaj jeśli możesz.

• Odpowiedz