Aktywne Wpisy

ogurkiszony75 +232
ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
źródło: temp_file8278001896909241751
Pobierz
Umeraczyk +676
Zostaje kanapka z "piekarni", tosty w KFC i St*rbucks
źródło: temp_file1379832231415700892
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file8278001896909241751
Pobierz
źródło: temp_file1379832231415700892
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Wczoraj padło mi kilka klawiszy w klawiaturze :/ połowa rzędu cyferek i litera "o", co oznacza, że w tym rejonie coś pod spodem padło, ale (nie)ciekawa rzecz stała się też z commandem i tego już nie jestem w stanie pojąć.
Gdyby żadna kombinacja z jego udziałem nie działała, rzekłabym, że klawisz nie działa lub coś się przestawiło niechcący skrótem klawiatury.
Ale - kombinacje do robienia screenów - działają.
Gdy zaznaczam kilka warstw w PS trzymając commanda - działa.
Ale CMD + C / CMD + V / CMD + X / CMD + Z - nie działają, a używam tego bardzo często w PS i jest mi to koniecznie potrzebne
Jak to możliwe, że do jednych operacji on działa, a do innych nie?
Do tego te cyfry wysiadły? Czy to oznacza uszkodzenie mechaniczne i konieczność wymiany klawiatury? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
P.S. Czy polecicie jakiś serwis zaufany do tego w #warszawa?
znalazłam 2 Mac-owskie, ale już sobie wyobrażam te ceny... Z kolei nie-autoryzowany musi być sprawdzony, znam przypadki np. wymiany wyświetlacza w telefonie w serwisie no-name, po czym osoba musiała udać się do autoryzowanego, więc zapłaciła 2 raz i tego chcę uniknąć, cebulowania ze skutkiem "chytry płaci 2 razy".
#naprawalaptopow #pytanie #pytaniedoeksperta
1. Wyłączę. Przy włączaniu, tzn, że jak pyknę power i będzie ciemny ekran, to już mam cały czas trzymać shifta do momentu, aż pojawi się wpisywanie hasła? Sorki, nie rozumiem, w którym momencie trzeba wcisnąć tego shifta i do którego momentu go trzymać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2. Co to znaczy, że Photoshopa nie odpalę?
Czy ten tryb uruchomienia z shiftem to jest
1 - wyłączasz laptopa, czekasz aż ekran całkiem zgaśnie (lubi sobie pokręcić czasami przed wyłączeniem), jak już całkiem się wyłączy to odpalasz go tak jak normalnie, tyle że po naciśnięciu przycisku włączania zaraz przytrzymujesz lewy Shift i trzymasz go
tylko czekam na ten upgrade
mimo wszystko mam przeczucie, że to mechaniczne uszkodzenie, bo wczoraj użyłam do klawiatury sprężonego powietrza
z tym, że używałam go milion razy, a taką sytuację mam pierwszy raz
te klawiatury często też padały przy używaniu nieoryginalnych zasilaczy. jeżeli się okaże, że to mechaniczne uszkodzenie, to wymiana nie jest trudna i każdy szanujący się serwis powinien sobie z nią poradzić. największym
jak to, co podpowiedziałeś nie pomoże, i do weekendu nie przejdzie, nie ma zmiłuj, muszę naprawiać
tylko właśnie, gdzie ja znajdę ten szanujący się serwis, ale niekoniecznie applowski, żeby mnie nie skasowali 400+ :/
Ty dostawaleś do naprawy Macbooki? Znaczy się zajmujesz się naprawą?