Wpis z mikrobloga

#programowanie #python

Czy "automating boring stuff with python" to dobra opcja, żeby trochę poznać się w programowaniu i właśnie głównie wykorzystywać go do rzeczy typu zmiana nazwy miliona plików w folderze itd? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zainspirowało mnie to jak ostatnio zobaczyłem na Reddicie, że typek napisał jakiś skrypt (?) nie wiem jak to się dokładnie nazywa, że mu klikało automatycznie like'a w Tinderze ( ͡º ͜ʖ͡º) Przypomniało mi się od razu o gościu co kiedyś napisał program czy tam skrypt w Pythonie gdzie mu samo prowadziło samochód w GTA V.

Nie mam żadnych podstaw praktycznie, jedyne co mi się kiedyś tam udało zrobić to napisać w c# kółko i krzyżyk, ale to i tak przy pomocy poradnika jakiegoś.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pythonie gdzie mu samo prowadziło samochód w GTA V.

@Need: Dwadzieścia osiem filmów o tym zrobiłem, robię dwudziesty dziewiąty. Znaczy mam o tym wykop.
Ale do tego poziomu to jeszcze długa droga, ale książkę dobrą na początek wybrałeś.
  • Odpowiedz
@piotrb: To twój filmik? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie no wiem, że długa droga, ale chodzi mi o samorozwój, bo serio chce się w końcu porządnie zabrać za to programowanie, bo czuje, że muszę coś robić ze swoim czasem, a python wydaje się dość zabawny, bo można wiele właśnie nudnych czynności zautomatyzować.

@Lunder: Wiem, ale odbiłem się już od c# trochę bo nie wiedziałem
  • Odpowiedz
To twój filmik?

@Need: Chciałbym, co prawda jakąś tam wiedzę mam, ale brakuje właśnie motywacji do tego, żeby usiąść i pokręcić - chociaż się od dłuższego czasu przymierzam. Tylko na tym poziomie po polsku to raczej niszowe by było, więc raczej bardziej dla początkujących

Nie no wiem, że długa droga, ale chodzi mi o samorozwój

I bardzo dobrze, nie chciałem Cię absolutnie zniechęcać.
  • Odpowiedz