Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +463
Kwiat Jabłoni to najbardziej creepy zespół na polskiej scenie muzycznej. Brat i siostra śpiewają piosenki o miłości xD
#muzyka #heheszki #muzycznememy #kwiatjabloni
#muzyka #heheszki #muzycznememy #kwiatjabloni
źródło: image_picker_0D87BDE3-9944-4EC1-A5B7-3E58983E2302-8997-000002E7EA351687
Pobierz
francuskie +32
Czy popierasz wprowadzenie fabrycznego ograniczenia prędkości w samochodach do 140 km/h?
#samochody #motoryzacja #pytanie #ankieta #kiciochpyta
#samochody #motoryzacja #pytanie #ankieta #kiciochpyta
źródło: 180
PobierzCzy popierasz wprowadzenie fabrycznego ograniczenia prędkości w samochodach do 140 km/h?
- Tak 34.9% (317)
- Nie 58.1% (528)
- Nie obchodzi mnie to 6.9% (63)

Czy "automating boring stuff with python" to dobra opcja, żeby trochę poznać się w programowaniu i właśnie głównie wykorzystywać go do rzeczy typu zmiana nazwy miliona plików w folderze itd? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zainspirowało mnie to jak ostatnio zobaczyłem na Reddicie, że typek napisał jakiś skrypt (?) nie wiem jak to się dokładnie nazywa, że mu klikało automatycznie like'a w Tinderze ( ͡º ͜ʖ͡º) Przypomniało mi się od razu o gościu co kiedyś napisał program czy tam skrypt w Pythonie gdzie mu samo prowadziło samochód w GTA V.
Nie mam żadnych podstaw praktycznie, jedyne co mi się kiedyś tam udało zrobić to napisać w c# kółko i krzyżyk, ale to i tak przy pomocy poradnika jakiegoś.
@Need: Dwadzieścia osiem filmów o tym zrobiłem, robię dwudziesty dziewiąty. Znaczy mam o tym wykop.
Ale do tego poziomu to jeszcze długa droga, ale książkę dobrą na początek wybrałeś.
Komentarz usunięty przez autora
Nie no wiem, że długa droga, ale chodzi mi o samorozwój, bo serio chce się w końcu porządnie zabrać za to programowanie, bo czuje, że muszę coś robić ze swoim czasem, a python wydaje się dość zabawny, bo można wiele właśnie nudnych czynności zautomatyzować.
@Lunder: Wiem, ale odbiłem się już od c# trochę bo nie wiedziałem
@Need: Chciałbym, co prawda jakąś tam wiedzę mam, ale brakuje właśnie motywacji do tego, żeby usiąść i pokręcić - chociaż się od dłuższego czasu przymierzam. Tylko na tym poziomie po polsku to raczej niszowe by było, więc raczej bardziej dla początkujących
I bardzo dobrze, nie chciałem Cię absolutnie zniechęcać.