Wpis z mikrobloga

Szanuję za łapanie pijaków na drogach ale chciałbym się dowiedzieć jak zmieniłyby się liczby gdyby przyjąć, że 'nietrzeźwy' jest od 0.5 promila wzwyż. Czy faktycznie tyłu kretynow jeździ czy to raczej napompowana statystyka?
#pytanie #kiciochpyta #polskiedrogi #statystyka #pijanikierowcy #a-----l
Pojedynczy - Szanuję za łapanie pijaków na drogach ale chciałbym się dowiedzieć jak z...

źródło: comment_yCtHTW1KHdGVDfyz7Ja9Us9djxIz0d5y.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pojedynczy: Kretynów jeździ jeszcze więcej. Bo kretynem już jest człowiek który wie że nie wolno, a jednak pije i wsiada. Nie ważne czy to 2, 0,5, czy 0,2... robi to z pełną świadomością że nie można wsiadać po alkoholu. Nie ważne ile promili posiada... jest KRETYNEM.
  • Odpowiedz
@crowfire: większość takich osób, które mają tam 0,1 albo 0,2 to są ludzie, którzy wypili kilka godzin wcześniej albo np. godzinę temu p--o (ewentualnie popili dzień wcześniej i jeszcze nie zeszły promile), a się okazało, że są zmuszeni gdzieś jechać, jadą i ryzykują, bo są sprawy ważne i ważniejsze. osoba, która ma 0,2 NIE JEST PIJANA i taka osoba nie zawsze jest kretynem. jakbym k---a miał jechać np. po siostrę,
  • Odpowiedz
@ponurychlopiec każdy limit tworzy ludzi ktorzy chca go przesunac. Jest 0.2 to twierdza ze trzeba 0.5... byloby 0.5 to bylaby walka o 1.0 i tak dalej. Jak nie wolno po alkoholu to nie wolno. Niezaleznie od sytuacji. A to ze jest 0.2 jest tylko wlasnie uklonem dla sytuacji o ktorych mowisz ze ktos jeszcze slabo przemielil procenty w organizmie. To jak widac 0.2 dla takich ludzi to malo... juz walka o
  • Odpowiedz
@avltree ale to wciaz nie zmienia tego ze skoro wedlug prawa jest zakaz wsiadania po alkohoku... to ludzie pijacy i wsiadajacy to kretyni.

Ja jestem za nie patrzeniem na statystyki. W Polsce wielokrotnie udowodniono ze pozwolenie na cos jest zle... ze czesc ludzi rozumie tylko zakazy... a do czesci nie dociera nic. Kiedys na osiedlach mozna bylo robic wszystko... dzis sa same zakazy i regulaminy... kiedys mozna bylo wyjsc na dach bloku
  • Odpowiedz