Wpis z mikrobloga

Zauważyłem, że ja się dużo bardziej stresuję w momentach gdy sprzedałem i czekam aż spadnie, by dokupić. Boję się, że pociąg odjedzie beze mnie. To przecież nienormalne.

A Wy? Bardziej boicie się tego, że posiadana przez Was kryptowaluta może spaść z Wami na pokładzie, czy tego, że nie zdążycie wsiąść?

#bitcoin #iota #kryptowaluty #kryptoamator
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@selenita66: Osobiście mniej się stresuje jak kupie i zleci bo wiem że prędzej czy później i tak odbije niż jak nie wsiądę do pociągu który odjechał beze mnie ,więc nie jesteś jedyny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wojox11: @piterss17: @JanuszBizn3su: Dzięki Panowie. Czuję się normalniejszy. Albo przynajmniej że jest nas, dziwaków, więcej.

@laki_dlu Wiesz co, może to jest kwestia parcia na to, że przecież jest okazja i muszę z niej skorzystać. Że jestem nastawiony na cel - zarobić, bo spada. Nie potrafię się wyzbyć tej "celowości", która powoduje nerwy. Lepiej byłoby podejść do tego na spontanie - udało się zarobić, to zajebiście.
  • Odpowiedz
@selenita66: No to może czas zmienić podejście? Stary naprawdę żyjemy w takich czasach że obojętnie co kupisz, obojętnie za ile to i tak zarobisz. Trzeba być troglodytą żeby stracić w tym biznesie. Np. ja teraz czekam aż IOTA łaskawie spadnie w końcu do tych 2.1
  • Odpowiedz
@laki_dlu: Zabawa w krypto to dla mnie taka trochę szkoła cierpliwości. Nigdy jej w sobie nie miałem, zawsze muszę mieć efekty już, na teraz (dlatego uwielbiam zarabianie na spreadach - rach ciach i procencik, dwa, trzy na plus). Inaczej się wycofuję. Oczywiście masz świętą rację, trzeba zmienić podejście i nauczyć się czekania.

@DzielnyDzielnicowy: Nie sposób się nie zgodzić... Trochę głupio, że wkręciłem się w to już wcześniej mając
  • Odpowiedz
@selenita66: O jak dobrze Cię rozumiem. Dzisiaj wsiadłem do VIB, oczywiście jak kupiłem zaczęła lecieć na pysk, ustawiłem linie sprzedaży na +5%, później z ciekawości sprawdziłem,...+105%. Ale dopiero wnikam w ten temat i coraz bardziej mi się to podoba, nie wiem czy to dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz