Aktywne Wpisy
stuparevic +1027
szuwarek +242
To pewnie dlatego że Polacy wstydzą się zgłaszać włamania.
Poza tym w Skandynawii definicja włamania jest inna. Tam każdy krok włamywacza w mieszkaniu/domu liczy się jako odrębne włamanie.
No i w Polsce jest taka bieda, że nie ma co kraść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #emigracja #europa
Poza tym w Skandynawii definicja włamania jest inna. Tam każdy krok włamywacza w mieszkaniu/domu liczy się jako odrębne włamanie.
No i w Polsce jest taka bieda, że nie ma co kraść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #emigracja #europa
1. Zaprojektuj w miejscu zabudowy przewymiarowaną drogę koniecznie z pasami ruchu szerokości 3,5 metra,
2. miejsca parkingowe? Po co - patrz pkt. 3.
3. Gówno-chodniki z gówno-kostki z falami dunaju przy każdym wjeździe do posesji, które i tak służą jako parking.
4. Przejścia dla pieszych damy w losowych lokalizacjach - pechowcy znajdujący się w odległości 90 metrów od nich będą musieli robić kółko 200 metrów, żeby się dostać do sąsiada naprzeciwko.
5. Nikt nie przestrzega ograniczeń prędkości? No kto by się spodziewał...
6. #!$%@? progi zwalniające.
#polska #polskiedrogi #gorzkiezale #zalesie #rower
Znaki nie działają. U mnie na osiedlowej ulicy jest znak 40 km/h a ludzie zapieprzają tak, że trzeba bardzo uważać. Nie chcą zamontować progów bo ulicą jeżdżą autobusy, ulica ma pierwszeństwo i przy takiej organizacji pomogłaby tylko policja z radarem.
Wcześniej pisałeś o skrzyżowaniu równorzędnym, teraz o mini rondzie. Mieszasz się w zeznaniach więc jakoś nie ufam temu co piszesz. Daj link do street view.
Ja rozumiem, że skrzyżowania równorzędne mogą przeszkadzać, zwłaszcza #!$%@?. Zamiast jechać wygodnie drogą z pierwszeństwem trzeba zwalniać co skrzyżowanie. Ale na małych drogach te zwalnianie jest potrzebne bo przez skrzyżowania przechodzą piesi. Na pewno są lepsze od progów zwalniających, bo nie niszczą zawieszenia i wymuszają
Pojedyncze progi wyspowe (po skosie) nie działają, zapierdzielają slalomem, trzeba 4 montowac, za i przed PdP (sprawdzone u mnie)
W tej lokalizacji w Bukownie, bym równorzędnych nie dawał.
W Warszawie, jeżeli jeździ autobus mogą być tylko progi wyspowe. Daj mi link do tych poprawnie zrobionych, z chęcią wykorzystam.
Dlaczego? Ruch wygląda, że nie jest duży.
Ruch może nie jest zbyt duży ale jak napisałem, to taka przelotówka, główna oś powinna zostać