Wpis z mikrobloga

Logika polskiego drogowca:
1. Zaprojektuj w miejscu zabudowy przewymiarowaną drogę koniecznie z pasami ruchu szerokości 3,5 metra,
2. miejsca parkingowe? Po co - patrz pkt. 3.
3. Gówno-chodniki z gówno-kostki z falami dunaju przy każdym wjeździe do posesji, które i tak służą jako parking.
4. Przejścia dla pieszych damy w losowych lokalizacjach - pechowcy znajdujący się w odległości 90 metrów od nich będą musieli robić kółko 200 metrów, żeby się dostać do sąsiada naprzeciwko.
5. Nikt nie przestrzega ograniczeń prędkości? No kto by się spodziewał...
6. #!$%@? progi zwalniające.

#polska #polskiedrogi #gorzkiezale #zalesie #rower
Pobierz lewactwo - Logika polskiego drogowca:
1. Zaprojektuj w miejscu zabudowy przewymiarow...
źródło: comment_Vq2IriYnEzHXgSz9bNAh5HFR69u673r0.jpg
  • 31
@demoos:

spokojnie można na tej ulicy dać ograniczenie 40km/h

Znaki nie działają. U mnie na osiedlowej ulicy jest znak 40 km/h a ludzie zapieprzają tak, że trzeba bardzo uważać. Nie chcą zamontować progów bo ulicą jeżdżą autobusy, ulica ma pierwszeństwo i przy takiej organizacji pomogłaby tylko policja z radarem.

2. spokojnie można na tej ulicy dać ograniczenie 40km/h

3. uspokojenie ruchu powinno się odbyć przez wyniesione skrzyżowania i przejścia dla pieszych
@atestowanie2:
Wcześniej pisałeś o skrzyżowaniu równorzędnym, teraz o mini rondzie. Mieszasz się w zeznaniach więc jakoś nie ufam temu co piszesz. Daj link do street view.

Ja rozumiem, że skrzyżowania równorzędne mogą przeszkadzać, zwłaszcza #!$%@?. Zamiast jechać wygodnie drogą z pierwszeństwem trzeba zwalniać co skrzyżowanie. Ale na małych drogach te zwalnianie jest potrzebne bo przez skrzyżowania przechodzą piesi. Na pewno są lepsze od progów zwalniających, bo nie niszczą zawieszenia i wymuszają
@janekplaskacz: wiem, że znaki nie działają, dlatego wyniesione przejścia, dopasowane do 40km/h, autobusom takie nie przeszkadzają, jęsli są poprawnie zrobione. U mnie w mieście się już nauczyli tak robić.

Pojedyncze progi wyspowe (po skosie) nie działają, zapierdzielają slalomem, trzeba 4 montowac, za i przed PdP (sprawdzone u mnie)
W tej lokalizacji w Bukownie, bym równorzędnych nie dawał.
@demoos:

dopasowane do 40km/h, autobusom takie nie przeszkadzają,

W Warszawie, jeżeli jeździ autobus mogą być tylko progi wyspowe. Daj mi link do tych poprawnie zrobionych, z chęcią wykorzystam.

W tej lokalizacji w Bukownie, bym równorzędnych nie dawał.

Dlaczego? Ruch wygląda, że nie jest duży.