Wpis z mikrobloga

@xetrian: Ja po wielu latach klikania w membranówkę, postanowiłem przestawić się na mechanika i wybrałem właśnie CK104 z przełącznikami red. Moim zdaniem to strzał w setkę, pierwsze wrażenia były mega i już ponad pół roku sprawuje się doskonale, jakość wykonania stoi na naprawdę bardzo wysokim poziomie. Jedynym moim zdaniem mankamentem jest to, że trzeba uważnie trzymać ręce na klawiaturze, bo redy mają to do siebie, że łatwo się wciskają i czasem
@Ghooz: Tak, outemu, co nie zmienia faktu, że to są jedne z najlepszych i najbardziej żywotnych podróbek
@xetrian: Jeśli nie przeszkadza Ci bardzo głośne klikanie, to bierz ale ostrzegam, że te przełączniki są wyjątkowo głośne xd
@xetrian: Doszła do mnie wczoraj, wysłana 3.11. Jak dla mnie rewelacja, nigdy nie korzystałem z mechanika więc ciężko do czegoś porównać, ale membrana nie ma podejścia. Mam przełączniki blue i faktycznie dosyć wyraźnie je słychać, mieszkam sam więc nikomu to nie przeszkadza. Można dokupić o-ringi np takie (były po 2,5 ;v) które wyciszają nieco ten dźwięk. Na razie zamontowałem na jednym i jest nieco ciszej (10-15%).