Wpis z mikrobloga

Są też takie, które nie lubią pracować i chcą być utrzymywane przez mężczyzn, ale oczywiście wtedy mężczyzna musi dużo zarabiać
  • Odpowiedz
@av18 zaraz się zacznie że kobiety mniej zarabiają itd
Ale z drugiej strony mężczyzna może w pracy dźwigać max 30 kilo a kobieta 12 to czemu mają tyle samo zarabiać ()
  • Odpowiedz
@mamFAJNYnick: Przecież prace, które wymagają jakiegokolwiek dźwigania to jest margines w dzisiejszych czasach. Może kilka procent ludzi tak pracuje w świecie, w którym stawia się na jak największą automatyzację produkcji i transportu. Więc argument z d--y ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mamFAJNYnick a weź, ostatnio zacząłem pracować w nowej firmie i czekałem na szkolenie BHP. Łaziły sprzątaczki i co chwilę "Piotruś, weźmiesz mi te worki, co?". Już widzę minę typa rodzaju "k---a, znowu?", ale on grzecznie bierze te wory i słyszy "to jak będziesz na dole, to jeszcze tam kartony wyrzucisz, stoją obok drzwi". K---a, serio? Sprzątaczka, która wyręcza się pracownikami biurowymi i to co 5 minut coś chce.
  • Odpowiedz
@Zibi23: daj spokój w ich zawodzie to chyba norma, z tego co zauważyłem dopóki nie rykniesz to będą cię wykorzystywać jak się tylko da a śmieci nie wyrzucą choćby śmietnik stał obok. Oczywiście skarga od nich u kierownika gwarantowana no bo jak to tak samemu coś zrobić.
  • Odpowiedz
@Cockatrice: Nie potrzebuję, żeby mnie partner utrzymywał, oboje płacimy za nasze utrzymanie, w razie kryzysu jedno pomaga drugiemu. Co do zarobków, zdaję sobie sprawę z tego, że kobiety nierzadko zarabiają mniej i jest to coś o czym trzeba rozmawiać na szerszym forum a nie w związku. W związku absolutnie nie czułabym się źle, gdyby partner zarabiał więcej, bo to nie jego wina, że ja zarabiam mniej, ale też nie miałabym
  • Odpowiedz
@av18: "Tak obserwując dzisiejszy świat:" (czyt. no tym babom/homo/lewakom to już się od równouprawnienia w dupie poprzewracało, nie to co kiedyś) - ✓
"kobiety" jako jeden organizm - ✓
teza i brak jakiegokolwiek źródła czy dowodu - ✓
gratuluję, post spełnia wszystkie wymagania do statusu "codzienny ból d--y o " ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@libmor @Amayor: Ja rozumiem oburzenie, ale dziewczyny odpowiedzcie proszę na pytania:

1. Czy chciałybyście zarabiać mniej od mężczyzn?
2. Czy chciałybyście mieć partnerów, którzy zarabiają mniej od Was?
  • Odpowiedz
  • 32
@av18: oczywiście na oba pytania odpowiedź brzmi nie, bo nie rozumiem jak można -chcieć- zarabiać mniej, albo -chcieć- żeby mój partner zarabiał mniej? Mam chodzić i marzyć "och och, jakby było super jakby w------i mnie z roboty i musiałabym pójść do biedronki, bo -chcę- zarabiać mniej od mojego faceta". Albo is drugą stronę "jakby było dobrze jakby mojego faceta w------i, bo -chcę- żeby zarabiali mniej jak ja".
Mi to zwisa
  • Odpowiedz