Może mi ktoś wytłumaczyć jak działa ten program? Wiem że wyświetla tekst 4 razy, przy delikatnej modyfikacji jestem w stanie sprawić by wyświetlał 9 razy ten sam tekst lub nawet 16 itd itd. Ale po prostu nie rozumiem dlaczego nie działa to tak samo jak bym napisał print4Times(s);. a potem System.out.println(s) również raz. Trochę się pogubiłem, będę wdzięczny za wyjaśnienie.
public class test { public static void main(String[] args) { String s="The most important stakeholder in your life is You. "; print2Times(s); print2Times(s); }
@Paniol: Brak podstawowych podstaw na temat tego co to są funkcje (metody) i jak działają. Proponowałbym przerobić na początek jakieś podstawy oraz składnie języka przed rozpoczeciem grzebania w kodzie, bo szybko możesz się przez takie braki zniechęcić. public static void print2Timesto metoda a print2Times(s)to jedynie jej wywołanie. Wywołujesz 2 razy metodę która 2 razy wypisuje dany string więc wyświetla 4 razy.
Eh przegapiłem info, że znowu była podwyżka minimalnej. I znowu zarabiam tylko 500zł więcej od sprzątaczki. 10 lat nabijania doświadczenia, 10 lat pracy jako grafik z czego 6 lat wypruwania sobie żył w agencji reklamowej i wszystko c---a warte.
public class test
{
public static void main(String[] args)
{
String s="The most important stakeholder in your life is You. ";
print2Times(s);
print2Times(s);
}
public static void print2Times(String s)
{
System.out.println(s);
System.out.println(s);
}
}
#java #naukaprogramowania
public class test
{
public static void main(String[]
public static void print2Timesto metoda aprint2Times(s)to jedynie jej wywołanie. Wywołujesz 2 razy metodę która 2 razy wypisuje dany string więc wyświetla 4 razy.@Paniol:
public class Test
{
public static void
Komentarz usunięty przez autora