Wpis z mikrobloga

@Lawrence_z_Arabii: dlaczego nigdy nikt nic nie mówi o Jantarze, to dla mnie jedna z mroczniejszych miejscówek, niby pełno zombi wokół, ale czujesz się osamotniony. Już wolę być w X-18, bo tam czuję taką obecność, ale w X-16 czuję okropną samotność i widzę tych biedaków, którzy przypadkiem się tam zapuścili. Swoją drogą ta swojska radziecka zabudowa potęguje u mnie to uczucie niepokoju, bo to wszystko się takie znajome wydaje, zupełnie jakby
  • Odpowiedz
Pamiętam jak za pierwszym razem się wystraszyłem samych oskryptowanych dźwięków stukania, uderzania w rury i tym podobnych. Polecam. Teraz wracam tam przynajmniej raz w roku. (ʘʘ)

@PP96: dodać do tego jeszcze psychodeliczną muzykę, która idealnie nadaje się do wywołania bad tripa po jaraniu i mamy gotowy obraz horroru. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Swoją drogą ta swojska radziecka zabudowa potęguje u mnie to uczucie niepokoju, bo to wszystko się takie znajome wydaje, zupełnie jakby to gdzieś w pobliżu mojego domu.

@Bruske: ja mam przy rodzinnym domu ruiny PGRa, więc wiem co masz na myśli.

A co do Jantaru, to we mnie najgorsze uczucia budził ten filtr, który włączał się po wejściu na teren fabryki. Najgorsze co może być, jest ciemno, wypłoszony ciągle oglądasz
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: Zawsze ale to zawsze patrzac na Stalkera...zaluje ze nie lubie rpg() Juz nawet przestalem liczyc ile to razy do niego podchodzilem i sie odbijalem. Najdalej doszedlem do 2 lokacji gdzie kilku przesluchiwalo jednego goscia przy autach a potem byla potyczka z kims tam( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: z ostatnich informacji wychodzi że Bethesda, ale kto wie jak jest dokładnie. Nic się nie dzieje w tym temacie, a nawet jeśli to i tak nie oddadzą klimatu tak jak GSC. Podejrzewam, że STALKERA nie wypuszczą, bo Fallout jest bardziej amerykański, zachodni.
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: Prawa do stalkera nadal są w rękach tego samego człowieka. (wybacz, nie pamiętam nazwiska)

@Bruske: @Lawrence_z_Arabii: Ciągle pamiętam moje pierwsze zejście do X18. Postanowiłem dla lepszego klimatu grać w godzinach nocnych, bo przecież hehe do tej pory to słabo było. Tyle strachu co przy tych pieprzonych drzwiach chyba się nie najadłem w żadnej innej lokacji ( _)
  • Odpowiedz
@markedone: ja X-18 o dziwo najpierw się bałem, ale jak wszedłem do środka to jakoś tego strachu nie czułem, niestety wiedziałem o tych drzwiach w które rzekomy wielki potwór uderzał więc nie było zaskoczenia jak sie okazało że nic tam nie ma
  • Odpowiedz
  • 24
@Lawrence_z_Arabii Jedna pijawka, nawet biegnąca na ciebie, nie robi takiego wrażenia, jak całe ich stado śpiące grzecznie w podziemiach, kiedy usiłujesz się przekraść i wiesz, że każdy najmniejszy ruch może je obudzić.
  • Odpowiedz