Wpis z mikrobloga

dekonstrukcja tej koncepcji rodziny jest dekonstrukcją społeczeństwa

@krazben: Wierzę, że wierzysz, iż tak jest, ale to nieprawda, co napisałeś. Dekonstrukcja tej koncepcji rodziny, jest co najwyżej dekonstrukcją tego społeczeństwa, zbudowanego wokół tej koncepcji.
  • Odpowiedz
@Brzytwa_Ockhama: > Widzę je i czekam na czas w których mógłbym na nie odpisać

No to dobrze. Ale nie ustosunkowałeś się aż do tej pory do pytania, które zostawiłem w spoilerze, dlatego uznałem, że wypada jest mi być bardziej obcesowym.

teraz mam czas nauki arabskiego

No i dobrze, że robisz sobie przerwy.
  • Odpowiedz
będzie dekonstrukcją każdego społeczeństwa, jest tylko jedna rzeczywista droga dla silnego społeczeństwa - heteroseksualna, zgodna z ewolucją ludzkości

będzie to tylko niszczenie, zdejmowanie z piedestału tej koncepcji rodziny, która jest jedyną poprawną koncepcją przetrwania społeczeństwa

@krazben: "będzie dekonstrukcją każdego społeczeństwa, jest tylko jedna rzeczywista droga dla silnego społeczeństwa" - nawet tutaj zawarta jest sprzeczność. Raz piszesz o niszczeniu społeczeństwa w ogóle, a później o jego szczególe, choć ten detal utożsamiasz
  • Odpowiedz
niczego nie wykazałeś, po prostu nie potrafisz zrozumieć, że interesy (przetrwania) społeczeństwa pokrywają się z biologicznym imperatywem ludzkości

@krazben: Masz możliwość to wykazać i "się wykazać". A może to też dogmat? Przypominam, że:

To ewolucja "decyduje", co jest z nią zgodne -
  • Odpowiedz
gorszy model rodziny

@krazben: Aha, to zmieniłeś zdanie, co do bezwzględnie destruktywnego charakteru tego przedsięwzięcia? Dlaczego to ja muszę to zaznaczać?

Dlaczego gorszy? Względem czego? Panującego zestawu cech społeczeństwa? To ciągle mowa o jego formie, a nie "być albo nie być" (z utrzymywania czego do tej pory otwarcie się
  • Odpowiedz