Aktywne Wpisy

Teuvo +46

Teuvo +30
ostatnio jak chodziłem po lesie i gadałem do siebie podsumowując życie to doszedłem do wniosku że jednak zbyt surowo siebie oceniałem i jednak wcale nie tak źle zagrałem tymi kartami które dostałem bo chociaż niektóre były dobre to była też cała masa tych złych i niewiele więcej dało się zrobić

W ramach jednych z zajęć na uczelni mam do napisania aplikację desktopową w C#. Będzie to niezbyt skomplikowany program do nauki języków obcych. Ma być funkcjonalność słownika, dodawania słówek do powtórek i prostych quizów typu podaj tłumaczenie losowego słowa.
Czy warto w przypadku takiej aplikacji stosować jakieś design patterny typu MVVM? Czy to już przerost formy nad treścią? Dodam, że aplikacja nie będzie dalej rozwijana, w grupie mam 4 osoby i po prostu chcemy zaliczyć przedmiot nie napocić się przy tym za bardzo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Edit: Będę również wdzięczny za jakieś linki do sprawdzonych tutoriali/kursów, które pomogą szybko wystartować w tworzeniu apek w WPFie.
@Slucham_psa_jak_gra_: bo wpf mam już wbudowane w swój framework mechanizmy wspierające mvvm.
Hint: jak zepniecie wszystko w TFS to ładnie taki projekt będzie wyglądał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie mam póki co dużego doświadczenia w C#, a natłok zajęć na studiach zachęca raczej do wybrania najmniejszej ścieżki oporu. Czyli rozumiem, że MVVM tylko zwiększy nakład pracy przy tak małym projekcie? Jesteście w stanie polecić jak zorganizować taki projekt grupowy? Chciałbym stworzyć template projektu, żeby każdy mógł już zacząć pracować w teamie, a nie wiem jak zorganizować strukturę folderów
@bacteria: masz całkowitą rację, nie mam pojęcia od czego w ogóle zacząć
@Slucham_psa_jak_gra_: do desktopa? XDDD
@bacteria: zwykły WinForms lub WPF i Entity FrameWork, bo janusze zaczynają p1erdolić głupoty :D To roboty na 2 dni jest.