@Lrrr: @NoKappaSoldier73: Rozumiem Wasze argumenty i macie też sporo racji, dla mnie po prostu jako weterana karcianek - HS jest naprawdę super tani i łatwo może być nawet całkiem darmowy. Kto kiedykolwiek grał w jakąś TCG or CCG doskonale sobie z tego zdaje sprawę - to rewolucja dla karcianek i dziękuje za to Blizzardowi.
@weshu:tak w ogóle abstrahując to kolejną rzeczą która mnie irytuje w HSie to jest to że w przypadku TCG możesz odsprzedać karty w HSie tego nie możesz zrobić. Nie mniej próg wejścia w HSa jest na tyle wysoki że większość będzie zmuszona wydać hajs. Patrzysz z perspektywy
weterana karcianek
a uwierz mi, dla kogoś zielonego naprawdę nie jest tak łatwo.
@Lrrr: W sumie to akurat jest zajebisty argument, sam jak przestałem grać i wysprzedałem wszytko z kilku lat to miałem zastrzyk kasy ok. 1,5k zł (a 10 lat temu dla studenciaka to był naprawdę dobry zastrzyk kasy ;)).
Mimo wszystko uważam, że jeśli nie zależy Ci na ranku (a nie powinno o ile się nie startuje do top100 legendy) to z HS można się
@weshu: Nie twierdze że nie można sie świetnie bawić za free, uwierz mi można robić to też w star warsach gra jest naprawdę zajebista tylko, no właśnie Blizzard nie powinien sie śmiać z EA bo robi coś bardzo podobnego.
dokładnie, ale blizz który nabija się z EA bo wprowadzili mikrotanzakcje to turbo hipokryzja.
@Lrrr: Nie zgodzę się. Hearthstone to kolekcjonerska gra karciana. Wiadomo że chodzi o zdobywania kart. I zawsze sie to robiło za kasę, ale ciężko zdobywane punkty. Nie ma mieszkania gatunków, nie ma wprowadzania w błąd, ani
@matsd: @weshu: gralem w hs'a 2 lata, legenda 3 razy (grind), imo to gra w ktorej trzeba wydac kase, albo grac 24/7 by farmic golda i dopiero po x miesiacach mozna zbudowac jakas talie z mety. Wiekszosc ludzi i tak kupuje paczki kart za gotowke ;) dlatego hs zarabia miliony. Gra niby darmowa, ale tak specyficznie zrobiona, ze ludziom nie chce sie czekać (przynajmniej tym zarabiającym/pracującym), ktorzy nie
@NoKappaSoldier73: To tak samo jak w Battlefront II - możesz przyspieszyć proces odblokowywania zawartości. Nie ma tutaj różnicy. Biorąc przykładowo dwie nowe osoby, z których jedna wydała $1000 na karty, a druga nic, to pierwsza będzie miała większą szansę bo sobie skonstruuje jakiś sprawdzony deck. Do tego dochodzi jeszcze druga bolączka tej gry - większość kart ma losowe działania.
@NoKappaSoldier73: HS ma dobry mechanizm i jest F2P. Czego ty się czepiasz xD można bez problemu zrobić dobrą talię bez wydawania kasy, a jak ktoś chce mieć komplet kart no to no sorry xD Blizzardu można nie lubić, ale oni nie odwalają takich rzeczy jakie potrafią zrobić EA czy Ubi i to się ceni. Gry dopracowane i wiem za co płacę
Wideo wersja HS: https://vimeo.com/242993624
źródło: comment_Ocu8Vmwc8LnO5J9MYU4nopQi1AqnGm24.jpg
Pobierz@Fiktorianin: Nic dodać nic ująć.
a uwierz mi, dla kogoś zielonego naprawdę nie jest tak łatwo.
@Lrrr: W sumie to akurat jest zajebisty argument, sam jak przestałem grać i wysprzedałem wszytko z kilku lat to miałem zastrzyk kasy ok. 1,5k zł (a 10 lat temu dla studenciaka to był naprawdę dobry zastrzyk kasy ;)).
Mimo wszystko uważam, że jeśli nie zależy Ci na ranku (a nie powinno o ile się nie startuje do top100 legendy) to z HS można się
@Lrrr: Nie zgodzę się.
Hearthstone to kolekcjonerska gra karciana. Wiadomo że chodzi o zdobywania kart. I zawsze sie to robiło za kasę, ale ciężko zdobywane punkty.
Nie ma mieszkania gatunków, nie ma wprowadzania w błąd, ani