@NoKappaSoldier73: W HS możesz grać spokojnie za darmo jeśli jesteś dobrym graczem. Specjalnie nawet jest tryb w który nie potrzeba żadnej kolekcji. Tak więc słaby przykład.
możesz grać spokojnie za darmo jeśli jesteś dobrym graczem.
jeżeli jesteś dobrym graczem to i nie potrzebujesz vadera w star warsach żeby wygrywać. Przykład jest jak najbardziej trafiony, jeżeli chcesz grać ladder to musisz wydać trochę $$ na przygody ALBO farmić daily questy ( w star warsach też można FARMIĆ te ich kredyty).
@Najkon: jest to prawda, ale na KAŻDYM kroku jesteś kierowany do tego żeby zapłacić. Realnie żeby wyfarmić przygodę, czy uzbierać decka trzeba naprawdę w #!$%@? sie nagrać.
@Lrrr: @graf_zero: Nie nazwałbym tego micro-transakcjami - zwykle kupowanie boosterów tak jak to było od lat 80tych w każdej karciance. Tutaj jest po prostu o niebo lepiej bo możesz wszystko zdobyć za free (nigdy nie wydałem ani złotówki na HS mam ok 20k golda i masę dustu i nawet nie mam na co tego wydać).
@weshu: Bo grasz naprawdę dużo i długo, w nowych star warsach też można sobie wszystko wyfarmić tylko potrzeba w #!$%@? czasu podobnie jak w HSie. Nowy gracz na start musi kupić za hajs przygody bo tam masz takie karty które często są podstawą wielu decków. Ile trzeba grać żeby uzbierać na przygodę? I pamiętaj nie wydajesz golda na nic innego.
@NoKappaSoldier73: Będą już z 4 lata, ale ta sytuacja zawsze tak wyglądała, bez problemu na commonach i kilku rarach potrafiłem wbić rank 5. Tyle ile darmowych rzeczy blizzard zawsze dawał to zawsze było coś pięknego. Bardzo im się to ceni, najgorsze, że i tak znajdą się płaczki, że muszą albo pograć żeby osiągnać jakiś poziom albo zapłacić. Smutne.
@weshu: no to właśnie jest ten problem, który sam pokazałeś :) Jeżeli grasz od premiery to jest luz, ale obecnie próg wejścia jest nie do przeskoczenia bez $$$$$.$$
@weshu: tak jak napisał @NoKappaSoldier73: załóż nowe konto i ciekaw jestem ile zajmie odblokowanie ci 3-4 decków z mety bez wydawania siana. I to jako doświadczony gracz, jestem pewien że o ile nie dopisze ci RNG to zajmie ci to w #!$%@? czasu.
@NoKappaSoldier73: Właśnie po to Blizzard stworzył Standard -> próg będzie zawsze łatwy do przeskoczenia (chyba że ktoś oczekuje, że w miesiąc się stanie super graczem). Już nie raz masę osób to udowadniało, że z czystego konta bez wydania ani złotówki można wbić nawet Legedę w mniej niż tydzien.
Skille > długo długo nic > kasa
Tak to wygląda w HS i za to cenię Blizza. Daj średnim graczom całą kolekcję do
@weshu: Tak, właśnie Trump robi serie, w której chciał wbić legende świeżym kontem i sam pokazał że wyżej niż ranga 5 się nie da wejść :) A deckiem, którym próbował wygrał 300-400 gier. Teraz próbuje fatigue warriora, wątpie że mu to się uda. Standard jest okej, sam przyznam że gram rok i dopiero i czekam na nowy rok, w którym wypadną stare dodatki.
Oczywiście w międzyczasie kupiłem karazhan i preorder obecnego
@Lrrr: Oczywiście, że tak. Tak się składa, że w HS nie karty wygrywają tylko to jak się nimi zagra! Jak tego nie zauważasz to szkoda mi Ciebie. Samo zdobycie paru potrzebnych kart do decku to szybki i przyjmny proces, nawet grając tylko wieczorami po kilka gier można w mniej niż miesiąc zrobić sobie dobry deck, którym dojdziesz do rank5 jak dobrze grasz, a Ci wszyscy co wierzą, że karty wygrywają gry
Jakbym miał sobie pomyśleć, że ktoś chce sobie DZIŚ założyć konto w HS i powiedzieć "będę grał F2P"...
@NoKappaSoldier73: Wystarczy grać Areny (zresztą najlepszy tryb w grze).
Jak lubisz karcianki i sprawia Ci przyjemność składanie decków (co jest jednym z najważniejszych aspektów karcianek od zawsze) to nadal możesz czerpać masę zabawy bez wydawania ani grosza. Wystarczy dobrze grać.
@weshu: pamiętasz może jak było w epoce naxx i jak był hunter pod undertakera? Czy tam trzeba było większej filozofii grania? Nie. Takie karty są i będą które stompują całą grę.
Wystarczy dobrze grać.
No i tutaj wracamy do sedna, Ile procent graczy jest na tyle dobrych żeby chociaż sustainować areny? Również te słowa można powiedzieć do Star Warsów, wystarczy być dobrym, przegrywasz bo koleś wydał w #!$%@? siana? Naucz się
@weshu: z tym się zgodzę w 100%. Powiem więcej, to właśnie posiadana kolekcja i widoczny jej progress zachęca do dalszej gry. W tym wątku i filmiku nie było poruszone to, że to gra P2W, nigdy tak nie było. Tak samo gry od EA nie są P2W skoro możesz wszystko osiągnąć poświęcając czas.
@NoKappaSoldier73 @Lrrrr ja #!$%@?, jak slysze za przeproszeniem #!$%@? o tym że teraz nowy gracz zeby grac w hsa to mną trzęsie. Ja nie zacząłem grać od zamknetej bety, tylko od grudnia 2015 i #!$%@? mam wiekszosc kart i nie wydaje pieniedzy, a jakbym #!$%@? zaczął teraz grac to byloby tak samo, bo po to wymyslili formaty zeby nowy gracz mógł nadążyć, więc skonczcie #!$%@? takie bzdury. Przepraszam za wulgaryzmy ale sie
Wideo wersja HS: https://vimeo.com/242993624
jeżeli jesteś dobrym graczem to i nie potrzebujesz vadera w star warsach żeby wygrywać. Przykład jest jak najbardziej trafiony, jeżeli chcesz grać ladder to musisz wydać trochę $$ na przygody ALBO farmić daily questy ( w star warsach też można FARMIĆ te ich kredyty).
Skille > długo długo nic > kasa
Tak to wygląda w HS i za to cenię Blizza. Daj średnim graczom całą kolekcję do
Oczywiście w międzyczasie kupiłem karazhan i preorder obecnego
@NoKappaSoldier73: Wystarczy grać Areny (zresztą najlepszy tryb w grze).
Jak lubisz karcianki i sprawia Ci przyjemność składanie decków (co jest jednym z najważniejszych aspektów karcianek od zawsze) to nadal możesz czerpać masę zabawy bez wydawania ani grosza. Wystarczy dobrze grać.
No i tutaj wracamy do sedna, Ile procent graczy jest na tyle dobrych żeby chociaż sustainować areny? Również te słowa można powiedzieć do Star Warsów, wystarczy być dobrym, przegrywasz bo koleś wydał w #!$%@? siana? Naucz się