Wpis z mikrobloga

@skiter: @tajny_agent_strazy_pozarnej: Niektórzy nawet pytali się czy ludzie by chcieli Hard forka :P Natomiast myślę, że uda się zeskalować Lightning Network i (jeśli myślę, że się da) - Rootstockiem. Wtedy co prawda transakcje będą dłużej iść, ale nie będzie tragedii jak teraz :P
  • Odpowiedz
Bo uważam że to narobi syfu jak na ethereum.
Ida dobra, wszystko cacy ale tylko w założeniu. Z wykonaniem i użyciem tego może być różnie.

Patrz ile jaj jest na eth przez kontrakty. Brak możliwości cofnięcia transakcjo, brak zmian i duże pieniądze w grze. Zaraz byłyby jaja że ktoś się głupkowato pomylił i kilkaset mln $ w btc będzie zablokowane na wieczność...

Po co nam taki syf? Im bardziej skomplikowany kod tym podatnejszy na bugi,
  • Odpowiedz
@fervi: Wszystko fajnie tylko że mogę być wśród tych gości jak będzie akcja podobna do tej ostatniej z ethereum :P Jak nie będzie ICO to co to ma umożliwić? Z eth tylko kojarzę początki, w których mówili o aplikacjach trzymanych w blockchainie a koniec końców chyba tylko różne tokeny na tym stawiali.
  • Odpowiedz
@MaybeTomorrow: No to będą tylko aplikacje, bez tokenów (w sensie jest token RSK, który jest 1=1 Bitcoinem (czyli jak chcesz 1 RSK to zamieniasz 1 BTC i vice versa). Mniej oszustów
  • Odpowiedz
@fervi: Średnio mi się to widzi. Pewnie zwiększy blockchaina i będzie go zapychać; nie w tę stronę to powinno iść. Powinni się skupić na tym, żeby blockchain był jak najmniejszy (wtedy każdy może mieć full node u siebie) + żeby transakcje tanio i szybko przechodziły. Można by ew. jeszcze dodać coś w stylu tytułu przelewu. Cała reszta to tylko marnowanie zasobów.
  • Odpowiedz
@fervi: Ale skoro ma być osobny blockchain, to czym to się będzie różnić od np. BCH lub zupełnie innej monety? Oczywiście funkcjonalność inna, ale chodzi mi o to, jakie będzie powiązanie z BTC?
  • Odpowiedz