Aktywne Wpisy

WielkiNos +46
Eh... zazdrosny i zaborczy mężczyzna - marzenie wielu kobiet. Taki to na pewno kocha i nie zdradza, a, że sam jest mężczyzną to i wie po sobie, że inni mężczyźni patrzą się na każde kobiece piersi bez stanika. Ojciec z resztą potwierdza.
#logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #savoirvivre #stanik
#logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #savoirvivre #stanik

mirko_anonim +208
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W poprzednim roku do mojego zespołu dołączyły 2 różowe paski. Obecnie obie są w ciąży i siedzą na L4, przy czym pierwsza poszła na zwolnienie w drugim miesiącu, a druga w trzecim xD W związku z tym, że brakuje nam ludzi w zespole, doprosiliśmy się w końcu o dwie nowe osoby na zastępstwo. Prowadzimy obecnie rekrutację i jako osoba, która ma w sumie decydujący głos w kwestiach kwalifikacji technicznych,
W poprzednim roku do mojego zespołu dołączyły 2 różowe paski. Obecnie obie są w ciąży i siedzą na L4, przy czym pierwsza poszła na zwolnienie w drugim miesiącu, a druga w trzecim xD W związku z tym, że brakuje nam ludzi w zespole, doprosiliśmy się w końcu o dwie nowe osoby na zastępstwo. Prowadzimy obecnie rekrutację i jako osoba, która ma w sumie decydujący głos w kwestiach kwalifikacji technicznych,

Wołam jeszcze #programowanie #naukaprogramowania
Ale komercyjnego projektu w tym nie robiłem, więc nie wiem jak to wygląda "na prawdę".
Polega to na tym, że masz do rozwiązania problem, np. musisz analizować jakieś dane. Najpierw myślisz jak to zrobić na sucho, potem piszesz, potem naprawiasz, żeby było szybko. :) Klastra raczej nie dotykasz, w dobrych firmach masz devopsów, którzy dostarczają wszystko, piszesz apkę, testy i jak
Czyli rozumiem, że umiejętność programowania w Javie (javaEE, javaSE, spring) raczej się nie przyda? Czy można trafić na jakieś projekty gdzie będzie trzeba te technologie jakoś ze sobą połączyć?
a) konfiguracja: happy path to sytuacja w której w firmie jest DevOps - wtedy to
@rozwscieczonyLewak: Ja nie trafiłem, wszystko w sparku i scali. Nawet nie słyszałem, żeby ktoś robił w czymś innym niż scala. Ewentualnie python ale on do machine learningu albo klasyfikacji danych, które zostały już obrobione przez scalę.
@zajety_login: to zdanie idealnie podsumowuje jak wiele szkód w umysłach ludzkich wyrządził ten modny przez ostatnie lata bełkot technologiczny pełen mikroserwisów, cloudów, devopsów, itp.