Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gaz24wolga: Bo faktycznie się ta pokrywa na coś przydaje w cywilnych warunkach :)

Karabinek powie szczerze nie w moim stylu ale doceniam jedyny słuszny kompensator :) No i mnie kolega zmobilizował żeby też coś zaległego wrzucić w zdjęciach broni na beżowym forum ;)
  • Odpowiedz
@gaz24wolga: pytanie czy brak rzeczy bez znaczenia strategicznego to kryterium do odrzucenia danej broni? Kolba i łoże się przydaje, marudzenie na brak pokrywy czy dosyłacza zamka to już jest pewna przesada bo te rzeczy nie mają żadnego znaczenia dla cywilnego strzelnicowego użytkownika. Jeśli chodzi o dosyłacz to literatura przedmiotu czasami w ogóle podważa jego sens i uznaje za rozwiązanie "psychologiczne", a nie coś co miało technicznie sens.
  • Odpowiedz
@gaz24wolga: tylko, że nie widziałem żeby ktoś na zawodach strzelał w warunkach, w których potrzebowałby pokrywy albo dosyłacza.

Pokrywa przydaje sie jak między strzelaniami bron jest narażona na piach i nie masz jak inaczej jej zabezpieczyć a dosyłacz w znacznej części przypadków bardziej szkodzi niż pomaga :)

Ja jak będę kupował DDM4 v11 pro to raczej jednego i dtrugie nie wyrzuce, ale gdyby tego nniemiały to bym kupił i tak
  • Odpowiedz