Wpis z mikrobloga

@Felonious_Gru: parę pozytywnych opinii na jej temat już czytałem. Mimo wszystko nie brałbym jej pod uwagę jako podstawowej lutownicy, najwyżej jakieś awaryjne "wyjazdowe" maleństwo do serwisu w terenie.

EDIT: czekaj, wróć! Opinie pozytywne to ja czytałem na temat tych lutownic z aliexpress (całkiem podobne). Ta... droga trochę. A szczerze mówiąc, nawet jeśli to oprogramowanie w niej potrafi kawę robić i w przerwie między lutami dowcipy opowiada, to chyba nowej jakości
  • Odpowiedz
od chińczyka nie wezmę faktury, skutkiem czego zapłacę że swoich ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@Felonious_Gru: dlaczego nie? Normalnie - ja zakupy u majfriendów bez problemu rozliczam.
1. jako dokument sprzedaży (fakturę) traktuję wydruk zamówienia + potwierdzenie płatności (z wyciągu karty np. czy paypala). Idzie w koszty jako kwota brutto
2. jak
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru znaczy się że źle lutujesz, bo na grocie nie ma być jeziorka cyny, bo ona się od podgrzewania i prądu utlenia i robi do kitu, a jak ratujesz ją topnikiem od utlenienia - to on sie przypala i robi żużel, ma być tylko wilgotny grot od cyny (by polepszyć kontakt termiczny i chronić grot od utleniania) a cyne w sensie lutowie i topnik podajesz na rozgrzany od grotu element lutowany
  • Odpowiedz