Wpis z mikrobloga

to znaczy że wpisuje się teraz lekarzy e jedna ze stron p--------o konfliktu politycznego w tym kraju,

No niestety, musisz otworzyć oczy: jeśli domagasz się od obecnej władzy czegokolwiek, czego ta władza nie chce dać, jesteś zdrajcą, antypolakiem i opozycją totalną. Ja już sie tego dowiedziałam prawie dwa lata temu, gdy oponowalam przeciwko niszczeniu Trybunału Konstytucyjnego (nic wtedy nie miałam do PiS jako całosci, niech se rządzą na zdrowie), teraz twoja kolej.
Andreth - > to znaczy że wpisuje się teraz lekarzy e jedna ze stron p--------o konfli...

źródło: comment_X4HvOQlNYZrBrUdokTRqZuDrnLWro7YE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Andreth to nie sa ludzie którzy mają na sercu problemy lekarzy, to są ludzie którzy mają się za jakieś wyrocznie (bez żadnych podstaw bo jakież prawo maja do uważania się za znawców od wszystkiego aktorzy) jak Stuhr czy Janda którzy po prostu korzystają z każdej okazji zaprezentowania swojej niechęci do rządu. Takich ludzi naprawdę nie potrzebujemy bo to tylko pomaga Kaczyńskiemu w ukroceniu protestów używając argumentów które pokazałeś w screenshocie z
  • Odpowiedz
@rodzinnabutelka: Widzę, że nadal nie dotarła całość sytuacji. Usiłujesz być grzeczna, pokorna i nie zadawać sie z tymi, których już propaganda pisowska naznaczyła jako 'złych', bo ci sie wydaje, że coś tym zyskasz. Nic nie zyskasz. PiS już wydał na was werdykt. I "pomóc Kaczyńskiemu w ukróceniu protestów" równie dobrze może twój dziadek, który był w PZPR, albo babcia koleżanki, która była Niemką, albo kolega z zamożnej rodziny - COKOLWIEK,
  • Odpowiedz
@apacyna: To może by nie jechał do Anglii gdyby w Polsce był dobrze opłacany i szanowany? Zresztą jakby musiał wziąć kredyt na studia i potem go spłacić to tym bardziej by uciekł z tego kraju. Za takie zarobki ani by nie wyżył ani tym bardziej nie spłacił by kredytu. Wtedy to dopiero byśmy mieli ucieczkę wykształconych ludzi za granicę.
W 2007 roku PiS też robił nagonkę na lekarzy, już nawet
  • Odpowiedz
@apacyna: No tak - na darmowe studia to niby szkoda kasy, ale na zapłacenie więcej żeby ktoś miał na kredyt to już nie szkoda kasy? Przecież na czymś takim to tylko bankstery zrobią ( ͜͡ʖ ͡€)
A tak serio to myślisz, że 3tyś więcej i ktoś tu będzie chciał zostać? jak na zachodzie dostanie 10tyś więcej i będzie miał na dobre życie i szybszą spłatę kredytu.
  • Odpowiedz
@Cheater: Wojna polityczno-medialna, agresor, defensor, interesy, zewnętrzne siły, Soros, zamach, sfałszowane wybory - serial z serii oblężona twierdza odcinek 3532. To wszystko wynika z n----------a ludzi z PiS, oni w większości w psychiatryku powinni siedzieć a nie w sejmie.
  • Odpowiedz
@pentax: czytnik sobie ten artykuł
"Poprzedni rząd PIS zaplanował na 2008 rok 4500 miejsc dla lekarzy rezydentów i to prawem inercji przeszło za premiera Dyzmy.
Rząd PO i ZSL w kolejnych latach utrzymywał:
2009 3500 rezydentur i w tym roku zaprzestał podwyższania pensji lekarzom rezydentom
2010 2500
  • Odpowiedz
@apacyna: Co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że rezydenci żądając zwiększenia nakładów na służbę zdrowia do 6,8% PKB mają rację.
@Cheater: Cytując klasyka to był "skrót myślowy" - nie chce mi się za każdym razem wyciągać cytatów, obietnic i kłamstw. Bo co z tego że ja napisze referat na temat tego co robi PiS jak na wykopie albo mało kto to przeczyta bo hurrr durrr za długie, albo
  • Odpowiedz
@Cheater: Nic mnie nie zabolało ( ͡° ʖ̯ ͡°). Myślisz, że ktoś się przejmie komentarzem jakiegoś randomowego kolesia z wykopu? Może jakbyś był jakimś autorytetem (ale nie jesteś). W sumie dzięki za poprawę humoru, dawno się tak nie uśmiałem z czyjegoś komentarza ( )
  • Odpowiedz