Wpis z mikrobloga

@Prychacz tak jeszcze póki jest beta będzie, ale i tak wszystkie zmiany mam wrażenie są odpowiednio przemyślane za każdym razem. Czasem płakałem ale summa summarum zawsze wychodzą póki co na plus.
  • Odpowiedz
@Prychacz: W ostatnim talkshow z Burzą: "Nie jesteśmy zadowoleni z obecnego stanu Harpii". Chwilę już gram w tę grę i nie pamiętam czasu, kiedy było inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°). Harpie są jak Dagon - patche przychodzą i odchodzą, ale Dagon jest wiecznie tier 1.
  • Odpowiedz
@Tomm16: To racja, że problem jest głównie z Duchem, ale Harpie są zbugowane/działają w dziwny sposób w kwestii ich kopiowania przez Nekkera Wojownika z timerem, który jest w danym momencie, a nie z domyślnym.

Choć oczywiście dla grającego Potworami to bywa przyjemna sprawa. Miałem raz grę, w której przeciwnik w 2. rundzie spasował przy 14 punktach przewagi i wydawało się, że jedyną opcją jest użycie Ducha Lasu (który wraz z
  • Odpowiedz
@Tomm16: @Jan_K: Problemem nie jest woodland, a 3 tagowane bestia wilki ktore razem z plotka wyciagaja harpie. Z drugiej strony - gdyby nie wilki z woodlanda to harpie bylyby praktycznie niegrywalne, bo nie da sie jakos sensownie spamowac bestiami poza leszym i harpiami celano+pozeraniem, a bez spamu harpia nie ma sensu bo nie odpala sie timer topowej tylko losowej albo nawet z dolu decku. Nekker wojownik tylko zatrzymuje
  • Odpowiedz
@kubusfnc: Też racja, oczywiście problem nie jest w samym 5-punktowym Duchu, tylko w przywoływanych Wilkach. I fakt, że to nie jest problem, który można rozwiązać na zasadzie odbierzemy tag i wszystko gra, bo raz, że Harpie staną się niezbyt użyteczne, a dwa, że obecnie Duch Lasu ciągnie całego Dagona i bez niego w obecnej formie Dagon będzie za słaby (chyba, że komuś uda się wymyślić coś innego - obecnie 99,7%
  • Odpowiedz