Aktywne Wpisy

Bzyllu +581
No i po co ten pieszy po chodniku chodzi?
Pewnie ktoś podjechał do lekarza tylko na chwile i zaparkował w krzakach. Chciał tylko spokojnie wyjechać.
Prowokatorzy!
@konfitura_w_akcji
#konfitura
Pewnie ktoś podjechał do lekarza tylko na chwile i zaparkował w krzakach. Chciał tylko spokojnie wyjechać.
Prowokatorzy!
@konfitura_w_akcji
#konfitura
źródło: image
Pobierz
skrytek +64
Jako że dochodzę do siebie po wypadku, i dużo czasu spędzam w łóżku, to se zrobiłem centrum dowodzenia im. Stefana Hawkinga i teraz sobie gram w #diablo2
#pokazbiurko
#pokazbiurko
źródło: 1000048298
Pobierz

Sprawa teoretycznie prosta, chcę na płytce d525mw z atomem postawić router. I teraz ciężki wybór, prosty Lede+Luci czy s----------i pfSense? Za Lede przemawia prostota konfiguracji i lekkość, ale z drugiej strony pfsense to jakby nie patrzeć FreeBSD i można tam zrobić wszystko. Ale pojawia się jeden problem. Mam wbudowaną kartę sieciową "Realtek RTL8111E" 1gbit i ni cholery nie chce wykryć ona link-up pod pfsense, na lede śmiga jak miło, aczkolwiek jaki może być problem z pfsense? FreeBSD nie lubi realteków?
Druga sprawa to dobór karty WIFI na mini-pci-e i NIC 1gbit. Znalazłem w domu kartę "Atheros ar5b225", aczkolwiek i na Lede i na pfsense mam z nią problemy. Druga sprawa to jaką kartę sieciową 1gbit kupić? Mam dosyć małą obudowę, dlatego sieciówkę będę musiał podłączyć przez jakiś riser, ale to już inna sprawa.