Wpis z mikrobloga

@a665321: Polska płaci tym, że zamiast budować autostrady musiała stawiać na nowo wiele miast i domów. Dlaczego jesteśmy x lat za Niemcami i dlaczego mamy za to płacić?
  • Odpowiedz
@a665321: a co mnie to obchodzi? "zabij rodziców i w sądzie proś o łagodny wymiar kary bo jesteś sierota" oni zaczynając wojnę musieli się liczyć z tym że będzie rozpierdziucha, my nic nie zaczynaliśmy. Swoją drogą nie wiem bo jakiś porównań nie widziałem kto był bardziej zrownany z ziemią, ale Warszawy praktycznie nie było.
  • Odpowiedz
a oni nie musieli?

@a665321: Nie musieli niszczyć 3/4 Europy. Jeśli podpalisz dom sąsiada to żadnym tłumaczeniem będzie, że jesteś wolny od winy, bo Twój dom też spłonął. Do tego, jeśli zadośćuczynienie się uprawomocni to w razie Twojej śmierci obowiązek spłaty spada na Twoje dzieci, wnuki.
  • Odpowiedz
@Primusek: bo to jest p---------e od rzeczy. Polska, jak wiele innych krajów dawno zrzekła się reperacji, co dodatkowo afirmowało ONZ. I tak, wiem że u nas nastąpiło to za czasów socjalistycznych, aczkolwiek anulowanie jakiejkolwiek umowy/decyzji, ponieważ była podjęta przed 89', to dyplomatyczny strzał w stopę. To nie jest sprawiedliwe, ale polityka sprawiedliwa nie jest. I Waszczykowski ma tego pełną świadomość, ale chce łechtać ambicje swojego elektoratu.
  • Odpowiedz