Aktywne Wpisy
Nobody32 +74
Essapierds2007 +33
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
w-------m się
mieszkam sobie w fajnym nowym mieszkanku w #krakow Nowe, oddane w zeszłym roku osiedle, ogólnie cud miód i orzeszki.
Oprócz jednej sprawy, jak to Kraków, mamy 7 miejsc parkingowych na 80 mieszkań.
Właśnie sobie rozmawiałem z opiekunem bloku o jakiś tam pierdołach no i poruszyłem temat parkingu. Powiedziałem, że chyba kiepsko z prawem jest, no bo mnożnik parkingów na mieszkania musi być zajebiscie niski żeby spełniał te warunki xDD
Powiedział mi że spełnia, bo mamy podziemny(tylko że on jest płatny -.-) Bloki obok nas mają dziesiątki tych miejsc parkingowych, darmowych wzdłuż drogi, a dla nas wypada jedynie te j----e 7 miejsc. Da się coś zrobić? Mieliście już jakieś takie sytuacje z developerami?
Na szczęscie mieszkanie jest wynajmowane i jak coś to mam 3 miesiące wypowiedzenia, ale nie chce mi się wyprowadzać;/
#krakow #developer #urbanistyka #malopolska #prawo
PS ja też już od dawien-dawna po studiach, a w Krakowie od urodzenia + kilka pokoleń wstecz. Zatem kolejne pudło.
Ludzie się oburzają. Wcześniej stali wzdłuż drogi, gdzie były namalowane linie, żeby samochody mogły stać równolegle do bloku. Teraz nagle zamalowane linie i nagle prawie codziennie jest Straż Miejska. To już jest wina dewelopera.
@Mr_Swistak: jak się kupuje w takim miejscu mieszkanie to się mówi znajomym "przyjedźcie taryfą" i tyle... Sorry, trzeba było wcześniej przemyśleć co kupujesz ;) Są w Krakowie gówniane osiedla, które nie mają ani jednego ogólnodostępnego
A jak chcesz z tym walczyć? Miejsca się nie wyczaruje. Gdyby nikt nie kupował mieszkań w budynkach bez miejsc dla gości, to by takich nie budowano, proste.
@Mr_Swistak: A co powiedziałbyś, gdybyś mieszkał w strefie płatnego parkowania?
Developer wyciska tyle kasy z terenu ile może. Trochę się nie dziwię, skoro karpie łykają takie mieszkania.
@Mr_Swistak: Nie są darmowe, tylko w Strefie Płatnego Parkowania.