Wpis z mikrobloga

Z racji zbiorów #chilizgobim robię #rozdajo takiego zestawu degustacyjnego jak na załączonym zdjęciu ;)

Każda papryczka innej odmiany - oczywiście przed wysyłka zostaną podpisane, więc będzie szansa zapoznać się z różnymi smakami i poziomami ostrości od tych łagodnych aż do tych palących w tyłek.

Wysyłka na mój koszt ;)

#chilihead #papryczki #chili #papryka #ogrodnictwo #ogrod #domowyogrod #ostrezarcie #rosliny #zainteresowania #hobby #goomowesosy #gotowanie #kuchnia #jedzenie #gotujzwykopem #ostresosy #papryka #przyprawy #zadarmo
gobi12 - Z racji zbiorów #chilizgobim robię #rozdajo takiego zestawu degustacyjnego j...

źródło: comment_DOht38P3s3YcUyj2C5oAGUarJc37CVmO.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
@gobi12: Daj mnie, mam hore papryki. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Serio, spleśniało mi ponad dwa kilo chili w trakcie kiszenia na sos(przepis Kwasiora, polecam). Ale mam jeszcze swoje zbiory, nie plusuję coby inni mieli szansę.
PS: Poza ciemną papryczką na środku wszystkie znam. To habanero chocolate, czy coś innego? Bo mi czekoladowe habanero w tym roku nie wzeszło, ogólnie słabe nasiona miałem. (
  • Odpowiedz
@gobi12: Ok, tą po prawej brałem za habanero brown.
Ryzyko jest warte zabawy. Tym bardziej, że pierwszy raz mi zakwitło, do tej pory(ostanie 3 lata pewnie, choć w zeszłym roku przepis zmieniłem) przerobiłem kilkanaście kilo na takie sosy i nic się nie działo. Ale za to sporo jalapeno i aji peruvian wrzuciłem do słoików w tym sezonie. Nie wiem tylko co zrobić z jednym chińczykiem(miało być CGN 22207, ale część
  • Odpowiedz
@gobi12: No elo cumplu, mam pytanie poza programem... pierwszy raz chcę przezimować roślinki, tylko chcę je przyciąć niemal przy samym spodzie aby się rozwidliły. Pytanko takie mam czy muszę zostawić chociaż ze dwa liście aby nie uśmiercić roślinki? Jasne dla mnie jest, że muszę zostawić "te miejsca" gdzie wyjdą pędy... ale co z liśćmi, coś wiesz na ten temat?
  • Odpowiedz