Aktywne Wpisy

PIAN--A_A--KTYWNA +651
źródło: temp_file5306875112373733505
Pobierz
dzony77 +575
Zawsze mam rozkmine czemu Voldemort tak c-----o ukrył horkruksy. Niby taki największy czarodziej, a zwykły debil. Wystarczy węża wysłać do Australii, a resztę horkruksów utopić w Oceanie i jakby nasz wybraniec je znalazł? Otóż c---a by znalazł xD Ale niee, lepiej 3 z 7 schować w szkole magii xDD No super plan Tom
#harrypotter
#harrypotter

#eu4 #europauniversalis #europauniversalis4
źródło: comment_fFjfOfEy75xhdfORWezJe9R2WNVxDr2q.jpg
PobierzReligia: Coptic
Idee: Administrative, Diplomatic, Religious, Quantity, Exploration, Influence, Aristocratic, Expansion
W zasadzie to bardzo zbliżone postępy mamy w 1550.
1. W jakiej kolejności i jakie brałeś idee (jeśli pamiętasz oczywiście).
2. Przekraczałeś 100% OE? Mam wrażenie że w kilku miejscach tak, np 1708 r zjedzone większość Wielkiej Brytanii za jednym kęsem :-)
3. Jak radziłeś sobie z AE? Pojawia się u mnie koalicja na pół świata zazwyczaj (mimo atakowania na różnych frontach).
4. Jaka religia? Konwertowałeś na
2. Nigdy nie przekraczałem 100% OE. Od samego początku absolutyzmu miałem go na maksymalnym poziomie co w sumie daje 81% core reduction cost jeżeli
1. Czemu diplomatic przedkładasz nad Influence? Dla mniejszych kara za łamanie zawieszenia broni itp? PU nad Francja Polską i Hiszpanią dobre kombo :-) Ja próbuję podbić świat islamem więc PU w grę nie wchodzą...
2. Nie mam dodatku z absolutyzmem (chyba ostatni albo przed?) ale kiedyś go kupię to sobie zapamiętam :-)
3. A kojarzysz dokładniej czy jest jakaś konkretna zależność - ilość wojska/wysokość AE żeby się (nie)odważyli zawiązywać
1. Chyba od stylu gry zależy. Ja zazwyczaj idę w Influence bo oprócz tego co napisałeś jest jeszcze -20% AE, -25% Diplomatic annexation cost (a do tego razem z administrative możliwa policy i kolejne -20% ) a lubię mieć wasali. Oraz Unjustified demands też uważam za bardzo przydatne. +1 relacja też jest tak jak w diplomatic.
Ale co kto lubi :-)
Dzięki za pomoc.