Wpis z mikrobloga

@Zyd_Suss: ze strony galerii:

Kino Cinema City

Szerokie spektrum rozrywki w 20 klimatyzowanych salach. M.in. pierwszy we Wrocławiu IMAX®, gdzie gigantyczny ekran, krystaliczny obraz oraz potężny, cyfrowy dźwięk zapewniają niezwykle intensywne, realistyczne doznania oraz sala Škoda 4DX® – dla fanów ekstremalnych wrażeń, w której można poczuć m.in. zapachy, krople deszczu czy wiatr, a ruchome fotele z symulatorami ruchu, zsynchronizowane z wydarzeniami na ekranie sprawiają, że widz czuje się jak w
  • Odpowiedz
@mroz3 Miał być dworzec, jest galeria. W mieście pełnym galerii i nie posiadającym dworca jednak dworzec przydałby się bardziej niż galeria. Już na chwilę obecną wiadomo, że nowy "dworzec" nie będzie w stanie obsłużyć wszystkich połączeń, więc ten tymczasowy na Joannitów dalej będzie funkcjonował. A co z węzłem przesiadkowym dla autobusów nocnych? Stary PKS był idealnym miejscem. Poza tym, postaw się na miejscu zagranicznego turysty, który będąc pierwszy raz we Wrocławiu
  • Odpowiedz
@Hellvis:
Ja bym się nawet z @mroz3: zgodził. Jest nowocześnie, wygląda to zupełnie inaczej niż przed kilku laty, oczywiście na plus - nawet nie przeszkadzałaby mi ta ogromna bryła (nawet jeśli zaprzepaszczono możliwość powrotu - chociaż w niewielkiej części - do wyglądu tego miejsca z czasów Breslau - było tam mnóstwo zieleni), ale.... Ale to, że nowy dworzec pks nie jest w ogóle dworcem pks, to jest porażka
  • Odpowiedz
@mroz3: dla mnie spoko. daje fajne iluminacje i dobrze zza okna mi wyglada, bedzie imax, duzo nowych sklepow i blisko. a o pks nie daje j-----a zupelenie, miasto upchnelo tak zeby nie bylo widac tego bydla i moze by cos kupili od razu xD jedyny minus to fakt ze beda sie tam kotlowac i koczowac w centrum handlowe jak w zlotych cebularnia przyjezdna pociagami
  • Odpowiedz