Wpis z mikrobloga

Wrzuć zużytą butelkę, odbierz pieniądze. Takie automaty mogą stanąć w Polsce
Jak ogłosiła Gazeta Wyborcza, a za nią Miasto Jest Nasze, Ministerstwo Środowiska oraz reprezentanci branży recyklingowej złożyli projekt, aby od przyszłego roku plastikowe i szklane butelki oraz aluminiowe puszki można było oddawać w każdym sklepie bez okazania paragonu.
#pieniadze #biznes #ekologia #ciekawostki #finanse #technologia #polska
link: http://www.coolhunters.pl/ramka/wrzuc-zuzyta-butelke-odbierz-pieniadze-takie-automaty-moga-stanac-w-polsce
Pobierz CoolHunters___PL - Wrzuć zużytą butelkę, odbierz pieniądze. Takie automaty mogą staną...
źródło: comment_v7Ht9Nu4Gpi9orZWsOccpNnN9Ju879QM.jpg
  • 89
Podoba mi się, widzę jak to funkcjonuje w Norwegii, widziałem jak to działa u niemczurów, super sprawa, zero butelek i puszek w rowach, parkach i na ulicach. Jeśli nawet jakiś dupek nie posprząta po sobie to zaraz przyjdzie Pan Żul i ogarnie to za niego, tyczyć to się będzie nie tylko puszek, które są jeszcze w miarę często zbierane, ale też plastików. Zbieractwo tychże opakowań zwrotnych jest na tyle opłacalne, że niektórzy,
Nie wiem czy jeszcze ktoś pamięta ale mniej więcej w latach 1994-96 funkcjonowało u nas coś takiego jak plastikowa butelka zwrotna. Bodajże pepsi lub cola były w takich butelkach z grubym dnem, reklamowali je jako butelki, które się odbijają opuszczone na podłoże. Kaucja wynosiła 1zł. Teraz można natrafić na takie butelki z importu. Głównie Coca-Cola waniliniowa obojętności 1l