Aktywne Wpisy
Mieszkam z tatą w domu jednorodzinnym. Niebieski chciałby się do nas wprowadzić. Tata się zgadza. Pozostaje kwestia finansowa. Czy jeśli niebieski z tatą będą płacić rachunki pół na pół to będzie uczciwy deal czy niebieski powinien płacić więcej? Ja dotychczas nie płaciłam nic, więc tu się nic nie zmieni na pewno.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
jak powinny wyglądać opłaty?
- niebieski i tata rachunki pół na pół 33.6% (291)
- niebieski więcej niż tata 4.2% (36)
- niebieski wszystkie rachunki niech płaci 12.2% (106)
- ojciec niech na was tyra, nieroby 50.1% (434)
WielkiNos +540
Kobiety kiedyś rodziły dzieci i ogarniały rodzinę, teraz się ośmieszają publikowaniem takich bredni.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
"Do 2020 roku sztuczna inteligencja w każdej aplikacji"
"Big data pomoże w walce z luką podatkową"
"CZY SZTUCZNA INTELIGENCJA ZABIERZE NAM PRACĘ?"
"Koniec hegemonii homo sapiens. Na jakich polach sztuczna inteligencja zdominuje człowieka?"
I wiele innych, podobnych, tułów z ostatniego czasu.
Strach się bać?
A może lepiej być po drugiej stronie, po stronie tych którzy analizują, tworzą?
Ok, marketingowa papka za nami, a teraz o co chodzi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pisałem już o tym tu tu i tu
W skrócie, postanowiłem zebrać(na slacku) grupę ludzi którzy chcieli by zabrać się za tematykę #machinelearning czy tam #datascience od powiedzmy +/-zera. Ma to głownie na celu lepszą motywację i potencjalną dyskusję/pomoc gdy czegoś nie rozumiemy.
Zaczniemy za 4 tygodnie a dokładniej w granicach 23 października., na razie się zbieramy
Jak by ktoś miał pytania to proszę o pytania albo zerknięcie tu:
FAQ
Jak to będzie wyglądać?
Mniej więcej opisałem to tu
Jeżeli ktoś ma pytanie, albo chciałby dołączyć do grupy, niech napisze do mnie na priv.
To tyle w telegraficznym skrócie.
Ogólnie potrzebny będzie na pewno #python (wielu będzie się go uczyć w trakcie)
#sztucznainteligencja #bigdata #inompex
@Pyxelr: Zawsze będzie ktoś do pogadania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masz jakiś zakres o czym będą te studia? bo to
Będąc w Anglii trochę przekopałem różnych uczelni i zostałem jednak przy tej w której skończyłem licencjat. Kierunek magisterski był bardzo fajnie opisany i jak się dowiedziałem, osoby z tytułem doktora wracają by go realizować. Ogólnie w UK jest teraz duże zapotrzebowanie na ludzi z tego kierunku, także polecam.
Tutaj jest ogólny opis kierunku.
Jeszcze
Dlatego, że te pierwszy to seria i ma większy zakres? Dlatego, że mniej popularny i myślicie, że ten drugi to większość zainteresowanych już przerobiła?
Ja mam zamiar przysiąść i zacząłem robić ten drugi. Ale teraz natknąłem się na wasz "plan lekcji" i zastanawiam się czemu wybraliście inny, mniej popularny kurs.