Wpis z mikrobloga

robi ktoś mody do #minecraft w #java #eclipse ? potrzebuję skompilować jednego moda z githuba bo akurat do wersji jaką potrzebuję nie ma binarki a jak ktoś się tym bawi to ma już eclipse ustawiony z minecraftem itp. :D Dla mnie to dość trudne zadanie bo wcześniej programowałem tylko w processingu i arduino ide :P
  • 5
  • Odpowiedz
@fegwegw: może być, bo twórcy często wrzucają tak-o na githuba a:
1) w repo są pliki IDE z ścieżkami do 40 zależności na dysku, czasem nawet takich co już nie istnieją, lub były wcześniej spreparowane by uniknąć dodatkowych konfliktów. (bo po co maven)
2) metody, "api" itd zmienia się co wersje, mniej lub bardziej

więc jak ktoś się nigdy nie bawił, to może to być bardzo niewykonalne zadanie :D

@
  • Odpowiedz
@fegwegw: no tak ale jak ktoś już to robi to nie musi pobierać javy i i eclipse i samego minecrafta i kopiować i importować plików jar itp. Wiec pomyślałem że może ktoś wszystko ma i kliknie dwa razy i już
  • Odpowiedz
@p0mian: ja tylko dawałem radę, bo ja tego nie zrobię, za dużo pierniczenia się :D ale z linkiem w poście większa szansa że ktoś się trafi bo nie musi wcześniej do ciebie pisać i błagać byś pozwolił mu pomóc ( ͡º ͜ʖ͡º) tylko zerknie i jak potrafi to odpali.
  • Odpowiedz