Aktywne Wpisy

Megasuper +11
Co sądzicie o tego typu tatuażach?
źródło: temp_file5378472349207703476
Pobierz
elo_kebab +7
Najbardziej mnie w-----a, że ten zawód IT programowanie nie jest kontrolowane w żaden sposób
Przez co dzisiaj wielu programistów seniorów to jacyś kasjerzy ew psycholodzy, ludzie po europeistyce. I takie osoby blokują stołki dla ludzi po inż mgr AGH literki bo mamy kryzys w branży i po 100-200 CV na jednego seniora, a midów i juniorów szkoda gadać, raz że nikt nie rekrutuje dwa że AI już się sprawdza na tyle, że w
Przez co dzisiaj wielu programistów seniorów to jacyś kasjerzy ew psycholodzy, ludzie po europeistyce. I takie osoby blokują stołki dla ludzi po inż mgr AGH literki bo mamy kryzys w branży i po 100-200 CV na jednego seniora, a midów i juniorów szkoda gadać, raz że nikt nie rekrutuje dwa że AI już się sprawdza na tyle, że w
źródło: praca IT
Pobierz

Zawarcie takiej umowy wygląda tak, jak na załączonym do wpisu obrazku.
Głupi byłem i wplątałem się w coś takiego (z tego co widzę to jest to też #mlm , program partnerski i inne cuda niewidy), a nie widzi mi się płacenie przez kolejne miesiące ponad 300 złotych abonamentu za coś, z czego nie korzystam i nie do końca spełnia moje oczekiwania. Otrzymuję dużo e-maili, SMSów i telefonów z ich windykacji, gdzie ciągle słyszę o groźbie procesowania KRD, możliwej sprawie w sądzie oraz płaceniu kary umownej (czyli pozostałej części abonamentu). Pod tym linkiem jest wzór umowy, jaka niby jest zawierana poprzez takie kliknięcie:
http://panel.servaq.pl/file/download/pakiety5.pdf
Jeśli ktoś z was się orientuje w takich sprawach to pomóżcie :D
#nocnazmiana #servaq #prawo #gorzkiezale #internet #pytanie #pytaniedoeksperta
źródło: comment_TIs7xZDvFe5F8ZVQv1rtApUvnEAblJM4.jpg
Pobierzhttps://www.wykop.pl/wpis/18744699/hej-wach-piotr-z-tej-strony-z-wachpiotr-pl-wachpio/
W zasadzie oni rzeczywiście dostarczają wszystko to, co obiecywali, tylko problem
Sęk w tym, że wg kodeksu cywilnego (art. 483 § 1) niedozwolone jest ustalenie kary umownej za niewykonanie zobowiązania pieniężnego, np. opóźnienie w zapłacie. Jedyne możliwe narzędzie to odsetki. Ktoś mógłby potwierdzić czy się nie mylę w
Komentarz usunięty przez autora
Z tego co widzę na screenie, to operatorem płatności jest tpay i to ich regulamin akceptujesz wybierając sposób płatności. Screen jest z domeny tpay.com?
Nie mam pojęcia skąd ta firemka niby miałaby wiedzieć, że coś kliknąłeś w ramach serwisu tpay, bo operator raczej nie dzieli się takimi informacjami. Pewnie dla nich podstawą jest wysłanie formularza kontaktowego ze zgodami na regulamin niby jakiegoś tam programu partnerskiego i tym nieszczęsnym przyciskiem
skomtaktuję się jak na razie z federacją konsumentów i z nimi pogadam co najlepiej zrobić i zasugeruję tamten przepis prawny.
Ile jeszcze miesiecy do konca?
A tak jak pisałeś