Wpis z mikrobloga

@Piobuko7: Mireczki, mam dla was ciekawe pytanie. Czy zgodnie z polskim prawem kliknięcie w metodę płatności może się równać "zaakceptowaniu" 1- lub 2- letniej umowy licencyjnej na usługę internetową (pakiet narzędzi marketingowych), której przedterminowe rozwiązanie jest zagrożone karą umowną? Jest to miesięczny abonament (w moim przypadku 24 raty).

Zawarcie takiej umowy wygląda tak, jak na załączonym do wpisu obrazku.

Głupi byłem i wplątałem się w coś takiego (z tego co widzę to jest to też #mlm , program partnerski i inne cuda niewidy), a nie widzi mi się płacenie przez kolejne miesiące ponad 300 złotych abonamentu za coś, z czego nie korzystam i nie do końca spełnia moje oczekiwania. Otrzymuję dużo e-maili, SMSów i telefonów z ich windykacji, gdzie ciągle słyszę o groźbie procesowania KRD, możliwej sprawie w sądzie oraz płaceniu kary umownej (czyli pozostałej części abonamentu). Pod tym linkiem jest wzór umowy, jaka niby jest zawierana poprzez takie kliknięcie:
http://panel.servaq.pl/file/download/pakiety5.pdf

Jeśli ktoś z was się orientuje w takich sprawach to pomóżcie :D

#nocnazmiana #servaq #prawo #gorzkiezale #internet #pytanie #pytaniedoeksperta
Piobuko7 - @Piobuko7: Mireczki, mam dla was ciekawe pytanie. Czy zgodnie z polskim pr...

źródło: comment_TIs7xZDvFe5F8ZVQv1rtApUvnEAblJM4.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piobuko7: Ja mogę dodać. W 2016 roku bodajże w sierpniu wykupiłam narzędzia, tylko dlatego,że obiecano szkołę marketingu. Miały byc stacjonarne spotkania raz w miesiącu np w Katowicach. A regularne webinary 3 x w tygodniu. 1 z nich miał nam pomagać pozyskiwać klientów na narzędzia, tak by po pozyskaniu odpowiedniej ilości mieć je "za darmo" no pomagając jednocześnie zaproszonym do współpracy osobom. Niestety pan właściciel nie raczy odpowiedzieć na stawiane zarzuty
Renata7 - @Piobuko7: Ja mogę dodać. W 2016 roku bodajże w sierpniu wykupiłam narzędzi...

źródło: comment_lpo8qAUpG191Ao9Xvk76OXhAAl5o3ttu.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Renata7: do mnie cały czas tamta ich "windykacja" wypisuje :D zerwali ze mną umowę (oni to wypowiedzenie zrobili), bo byly 2 miesiące zaległości i chcą żebym im zapłacił resztę abonamentu jako "karę umowną". Śmiech na sali, bo w KC jest paragraf że nie można żądać kary umownej z powodu długu. A właściwym narzędziem jest naliczanie odsetek. Tak agresywnej i absurdalnie działającej firmy jak Servaq dawno nie spotkałem.
  • Odpowiedz