Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +452
Przypominam, że wszystkie urzędy w małych miejscowościach to w rzeczywistości żydowskie przedszkola dla dorosłych kobiet.
-90% pracowników to kobiety
-0% przydatności takiego obiektu
-główny cel to dawanie zajęć kobietom aby nie siedziały znudzone w domu bo jeszcze by wymyśliły np. rodzić dzieci
-zamiast tego przekładają papierki ze stosu A na stos B, popijają kawę i rywalizują między sobą o ubiór i wakacje
-ich pensje to za mało aby mogłby się samodzielnie utrzymać (jedzenie, ubrania, wakacje) więc potrzebna
-90% pracowników to kobiety
-0% przydatności takiego obiektu
-główny cel to dawanie zajęć kobietom aby nie siedziały znudzone w domu bo jeszcze by wymyśliły np. rodzić dzieci
-zamiast tego przekładają papierki ze stosu A na stos B, popijają kawę i rywalizują między sobą o ubiór i wakacje
-ich pensje to za mało aby mogłby się samodzielnie utrzymać (jedzenie, ubrania, wakacje) więc potrzebna
źródło: IMG_3032
Pobierz
wfyokyga +159
źródło: temp_file2270237637392398901
Pobierz

Znam podstawy Gita, ale mam problem z Gerritem.
1. Zrobiłem sobie clone repozytorium (to polecenie co się kopiuje z msg-hook).
2. Wprowadziłem zmiany, dodałem pliki.
3. Zrobiłem commita (
git commit -m "msg")4. Wypushowałem do Gerrita (
git push origin HEAD:refs/for/master)5. Zanim mój commit przeszedł review, to w tym czasie inni zrobili commity i review im przeszło.
6. Chcę poprawić swój commit (bo załóżmy, że na review został cofnięty).
7. Co mam zrobić?
Normalnie to bym wprowadził zmiany i zrobił
git commit --amend. Ale teraz nie mogę, bo pewnie będzie konflikt.Jak pobrać zmiany z serwera do siebie?
git fetchczygit pullczygit rebase coś tam? Jak sobie poedytuję pliki (rozwiążę konflikty), to co mam dalej zrobić? Normalniegit commit --amend? Czy jeszcze jakieś polecenie?I jak to potem będzie w Gerricie? Będzie widać, że rozwiązywałem konflikt (będą tak jakby dwa commity) czy normalnie będzie cały czas ten sam (tylko nowe zmiany)?
Ja tak robie na czystym Git'cie
git commit --amend && git push -fAle może się lepiej team leadera zapytaj jaki macie system?
dziwne, moze masz zmergowac swoj branch z masterem najpierw?
zapytaj lepiej, bo cos tutaj nie gra
Jakby było na branchu i ktoś robiłby review, to rozumiem, że on by potem mergował do mastera. Ale jak tu jest na masterze, to może rzeczywiście nie da się wrzucić zmian z konfliktami.
@plushy: @Melcma: mam sobie pobrać zmiany, zmergować i zrobić commita