Tylko ja się boję, że w serialowym Wiedzminie #netflix wepcha wszędzie gejów, lesbijki, transów i feminizm? To co robią z innymi serialami to istny dramat...
@ElGovanni no faktycznie dramat, zgadzam się z tobą. najlepiej żeby w serialach byli tylko czystej krwi blondyni i posługiwali się nieskazitelnym niemieckim
@roko_ko: czyli jeśli w danym uniwersum są smoki i magia to można olać jakikolwiek sens i logikę? Ta kwestia odróżnia przeciętne czytadła od wielkich dzieł. To że płynęli z Anglii do USA to jest tylko moja interpretacja- Sapkowski pisał, że statkami, które przypadkiem trafiły z innego wymiaru płynęli koloniści. Jeśli założyć, że tym wymiarem była Ziemia to wtedy jest to po prostu najbardziej prawdopodobna opcja. Tym bardziej, że pierwszy człowiek
@Atraktor: tym się różni Sapek od Tolkiena. On pisał co mu przyszło do głowy bez składni czasowej, bez określania Starszej Mowy. Jego uniwersum nie jest tak dokładne jak Tolkiena chociażby. U Sapka uniwersum jest tlem i nie jest konkretnie opisane. Ot tyle. Co do nazwiska kolonisty nie szukałabym tak daleko. Vattier de Rideaux ma francuskie nazwisko a jest z Nilfgaardu
To co robią z innymi serialami to istny dramat...
#wiedzmin #seriale #ogladajzwykopem
źródło: comment_voWpPZLvyCd522bZnUAUvRcTOyFXBt1x.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@tomasz_uchciok: przecież tam wepchnęli do większości ról Latynosów...
Komentarz usunięty przez autora
@Atraktor: Przekartkowałem na szybko i muszę przyznać rację, jest fragment o jasnych warkoczach towarzyszek Borcha.
Co do nazwiska kolonisty nie szukałabym tak daleko. Vattier de Rideaux ma francuskie nazwisko a jest z Nilfgaardu