Wpis z mikrobloga

#puszkowepiosenki [9/?] - mój tag (zapraszam do obserwowania)

Gesu No Kiwami Otome - ロマンスがありあまる

Japonia dała światu takie rzeczy jak p------e bajki, jedzenie surowej ryby czy atak na Pearl Harbor ( ͡° ͜ʖ ͡°). Gesu No Kiwami Otome to zespół świadczący o tym, że potrafią to wszystko zrekompensować Z A J E B I S T Ą muzyką.

Zespół został założony przez Enona Kawatani'ego w 2012 roku. Składa się z osób, które ów frontman znał z występów w Tokyo. I tak sobie wydawali EPki i grali koncerty, i zrobili się znani (czemu się zupełnie nie dziwię).

Ich charakterystyczny styl nie jest łatwy do sprecyzowania- można tutaj zauważyć wpływy math-rocka, indie, funku czy popu (osobiście określam ich mianem "agresywnego japońskiego math-popu"). Każdy z członków kwartetu jest prawdziwym wirtuozem swojego instrumentu- od śpiewającego we wręcz kobiecych rejestrach i grającego swoje remo'we wstawki MC.K, przez latającego po całym gryfie basisty, przez minimalistyczne klawisze, aż po tłukącą w bębny perkusistkę. Całość daje wrażenie dość prostej muzyki, ale to tylko okładka tej książki, bo im więcej się przysłchujemy tym piosenkom, tym więcej niesamowitości i kunsztu songwriterskiego zauważamy. Nic więcej wam nie powiem, tylko zostawię was z ich genialną muzyką.

#muzyka #pop #japonskamuzyka #gesunokiwamiotome
puszek_okruszek - #puszkowepiosenki [9/?] - mój tag (zapraszam do obserwowania)

Ge...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanekKrystianek: Staram się wrzucać cokolwiek sobie przypomnę/ mi się spodoba w danym momencie. Próbuję się nie ograniczać, ale na pewno znajdzie się tutaj sporo mat-rocka, post-hardocore'a i midwest emo, z których Gesu No Kiwami Otome czerpie całymi garściami, więc pewnie tak
  • Odpowiedz