Aktywne Wpisy

mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kolejna awantura w domu. Tym razem poruszyłem temat domowego budżetu: ja zarobki 9000, różowa 4000. Moje miesięczne wydatki na budżet domowy to 2500 + 2000 oszczędności miesięcznie. Różowa 1400 wydatków, resztę ma "dla siebie". Z tego co zostanie z mojej wypłaty żyjemy, kupujemy co trzeba, tankujemy jej auto gdy zabraknie jej pieniędzy.
Na propozycję opłacania wszystkiego proporcjonalnie do zarobków - ja 2/3 opłat stałych, ona 1/3 + rozdzielenia podobnie
Kolejna awantura w domu. Tym razem poruszyłem temat domowego budżetu: ja zarobki 9000, różowa 4000. Moje miesięczne wydatki na budżet domowy to 2500 + 2000 oszczędności miesięcznie. Różowa 1400 wydatków, resztę ma "dla siebie". Z tego co zostanie z mojej wypłaty żyjemy, kupujemy co trzeba, tankujemy jej auto gdy zabraknie jej pieniędzy.
Na propozycję opłacania wszystkiego proporcjonalnie do zarobków - ja 2/3 opłat stałych, ona 1/3 + rozdzielenia podobnie

jacas +127

Nowe Dev Diarrhea.
#!$%@?, teraz bezużyteczne regimental campy i baraki nagle są potrzebne aby podbić profesjonalność armii.
Paradox #!$%@?.
#eu4 #europauniversalis
Army drilling nawet mi się podoba, ale chyba wolałbym system w którym jednostki zdobywają doświadczenie (trochę jak w Total Warach). Nawet miałoby to uzasadnienie praktyczne, bo w każdej armii są jednostki elitarne z długą tradycją.
Chociaż szczerze to na razie nie planuję powrotu do aktualnej wersji eu4. Jak dla mnie to mogliby
Komentarz usunięty przez autora
@Dziadekmietek: jakby były chociaż jakieś przesłanki co do piątki, to byłbym w niebie. Tak dostajemy ciągle to samo, albo i gorzej, vide najnowszy dodatek do CK2
Bo jest skopana jak się przyjrzeć. Jak większość gówna co wprowadzają na nowo, znając życie nawet tego nie przetestują.
xDDDDDDDD. Propozycja która ich nie obchodzi a za krytykę ostracyzm o to forum paradoxu.
#!$%@?, otrzymuje
@Sawik2003: nigdy nie byłem krytykiem PDX, bo jakoś ich niedoróbki omijały moją głowę, ale teraz popłynęli. Poza tym oczywiście Skyworld ma 100% rację, powiedz coś innego na ich