Wpis z mikrobloga

@PanKtos:

Powiem tylko, że kupujesz 4GB pamięci co jest śmieszną wartością jak na dzisiejsze czasy. Oczywiście widzę, że jest to 2666 Mhz no ale jednak to strasznie mało nawet na system.

Ostatnio możesz kupić 32GB fury 2133 Mhz za 740 zł, co powinno Ci starczyć na kilka lat spokojnie. Na 4GB podstawowe aplikacje mogą nie działać właściwie. Dzisiejsze minimum to 8GB.

Daj mi chwilę na rozpoznanie. Ta pamięć to pierwsze
  • Odpowiedz
@PanKtos: Ten nightblade to jest warty jakieś 2600 zł ... dopłacasz za obudowę :D
Zestaw z obrazka też nie jest idealny - lepiej dopłacić już do Ryzena 1400 albo wziąć 1200 (najlepiej to do 1600 jak masz pieniądze)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@satch_ nie wiem czy jest sens tak się bawić. To ma być zestaw hmm wakacyjny, do Syberii 3, wiedźmina 3, do pogrania kilka h w tygodniu. Jeśli nie ma sensu dopłacać 90zl do 1300x to wezmę 1200
  • Odpowiedz
@PanKtos: nigdy nie bierz PC z tkich sklepów jak mediamarkt/euro itd.

Zamów sobie zestaw z takich części jakie wybierzesz, ewentualnie dopłać za składanie, jeśli nie chce ci się bawić.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DunkLord z tymże testowałem tego MSI I byłem zadowolony, ale nie chce mówić, że to coś cudownego, gdyż od dłuższego czasu nie korzystałem z takiej pełnej stacjonarki.
  • Odpowiedz
@PanKtos: ale proce się wolniej starzeją niż karty, lepiej wziąć mocniejszy to na dłużej ci starczy (patrz 2500K/2600K z 2011, nawet dziś da się na tym pograć). Jako zasilacz wystarczy Vero L2 500 za 180-190 czy nawet Antec VP 500 za 170 zł, pobór energii to i tak max. 150W
  • Odpowiedz
@PanKtos:

Od siebie powiem, że ten zestaw od grala cenowo jest całkiem całkiem. Karta graficzna o 100 zł taniej niż na morelach, dysk 70 zł taniej.

Pisałeś do nich o zniżkę?
  • Odpowiedz